Πυρά και με όρους ψυχιατρικής από Τραμπ – Κιμ

Πυρά και με όρους ψυχιατρικής από Τραμπ – Κιμ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν «θα δοκιμαστεί όπως ποτέ μέχρι τώρα», δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καθώς οι δύο ηγέτες συνεχίζουν να ανταλλάσσουν προσβολές και η Πιονγκγιάνγκ απειλεί να προχωρήσει στη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, ο οποίος είναι προφανώς ένας τρελός που δεν τον νοιάζει να κάνει τον λαό του να λιμοκτονεί ή να τον σκοτώνει, θα δοκιμαστεί όπως ποτέ μέχρι τώρα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Twitter μια ημέρα αφού ανακοίνωσε πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ειρωνεύτηκε την Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «ψυχικά διαταραγμένο», ενώ διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές τις οποίες έκανε εναντίον της χώρας του κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια—μάλλον σπάνια—ανακοίνωση γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο που μετέδωσε το πρακτορείο. Πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό εξετάζει η Β. Κορέα

Εν τω μεταξύ, η Βόρεια Κορέα ανακοινώσε σήμερα ότι μπορεί να προχωρήσει στη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, με τον βορειοκορεάτη ηγέτης να υπόσχεται ότι θα κάνει τον «ψυχικά ανισόρροπο» Τραμπ να πληρώσει ακριβά τις απειλές του.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κιμ, ο Ρι Γιονγκ Χο, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του αργότερα αυτή την εβδομάδα,  δήλωσε σε τηλεοπτικά σχόλιά του πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια πρωτοφανούς κλίμακας δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό αλλά επισήμανε πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς σκέπτεται ο Κιμ.

Ο Τραμπ διεμήνυσε  χθες ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ αναφέρθηκε με μειωτικό τρόπο στον Κιμ, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο πύραυλο» ο οποίος βρίσκεται σε μια «αποστολή αυτοκτονίας».

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή