Πιο σκληρές κυρώσεις ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα

Πιο σκληρές κυρώσεις ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέο γύρο αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας προανήγγειλε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να ενισχυθούν οι κυρώσεις του ΟΗΕ και να αποκοπούν οι ροές εισοδήματος που χρηματοδοτούν το βορειοκορεατικό πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα. Ο εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ στην επιτροπή δικαιωμάτων του ΟΗΕ είπε ότι οι κυρώσεις θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των παιδιών στη Βόρεια Κορέα.

«Πιστεύω ότι κάνουμε πολλές προόδους», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνομιλία του με τους ομολόγους του από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, Μουν Τζάε Ιν και και Σίνζο Αμπε. Ερωτηθείς αν υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαλόγου με την Πιονγιάνγκ, ο Τραμπ απάντησε: «Γιατί όχι;». Στην ομιλία του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απειλήσει ότι οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς» τη Β. Κορέα εάν αυτή απειλήσει τις ίδιες ή τους συμμάχους τους. «Θα ήταν ένα σκυλίσιο όνειρο, εάν προσπαθούσε να μας τρομάξει γαβγίζοντας», απάντησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας, Ρι Γιονγκ Χο.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον είχε μακροσκελή κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Ζαβάντ Ζαρίφ, σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της πυρηνικής συμφωνίας ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη διεθνή κοινότητα. Μετά τα πυρά που εξαπέλυσε κατά της συμφωνίας ο Ντ. Τραμπ, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί ανακοίνωσε ότι «η πυρηνική συμφωνία δεν τίθεται προς επαναδιαπραγμάτευση». Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ εκφώνησε ομιλία κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού, η οποία άφησε εμβρόντητους τους παρισταμένους, εξαιτίας των υψηλών επιδόσεων του συζύγου της στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή