ΚΟΣΜΟΣ

Η Uber χάνει την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο

i-uber-chanei-tin-adeia-leitoyrgias-tis-sto-londino-2210447

Εκτός κυκλοφορίας θα τεθεί η Uber στο Λονδίνο, μετά την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής της πόλης να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της εταιρείας.

«Θεωρούμε ότι η προσέγγιση της Uber προδίδει μια έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας σχετικά με έναν αριθμό ζητημάτων που ενδεχομένως έχουν επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή μεταφορών του Λονδίνου. Στην ίδια απόφαση γίνεται λόγος και για το λογισμικό που είχε αναπτύξει η εταιρεία προκειμένου να μην είναι δυνατός ο έλεγχος των δραστηριοτήτων της από τις ρυθμιστικές αρχές και της δυνάμης επιβολής του νόμου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας πως θα ήταν «λάθος να χορηγηθεί άδεια στην Uber εάν αυτή έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών».

Η τελευταία ημέρα που τα οχήματα της Uber θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου θα είναι η 30η Σεπτεμβρίου.

Η Uber βρέθηκε αντιμέτωπη με την κριτική σωματείων, δικαστών αλλά και των παραδοσιακών οδηγών ταξί σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.

Πλέον η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση σε χρονικό διάστημα 21 ημερών. Η εφαρμογή της Uber κινητοποιούσε περισσότερες από 40.000 οδηγούς και είχε χρησιμοποιηθεί από 3,5 εκατομμύρια λονδρέζους.