Συγχαρητήρια Λεπέν στην AfD για την εκλογική της επιτυχία – Ανήσυχο το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο

Συγχαρητήρια Λεπέν στην AfD για την εκλογική της επιτυχία – Ανήσυχο το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, συνεχάρη το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) για το εντυπωσιακό ποσοστό του στις γερμανικές εκλογές, το οποίο του ανοίγει την πόρτα στη γερμανική Βουλή. 

 
Η Λεπέν, η οποία υπέστη βαριά εκλογική ήττα από τον Εμμανουέλ Μακρόν νωρίτερα αυτή τη χρονιά, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Μπράβο στους συμμάχους μας της ΑfD για αυτό το ιστορικό ποσοστό! Είναι ένα νέο σύμβολο της αφύπνισης των λαών της Ευρώπης». 

Αντιθέτως, το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο εξέφρασε την ανησυχία του για την επίδοση του ακροδεξιού κόμματος, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα της Μπούντεσταγκ να μην σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μαζί του.
 
«Ελπίζουμε ότι τα κεντρώα κόμματα στη Μπούντεσταγκ θα διασφαλίσουν ότι το AfD δεν θα εκπροσωπείται στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό», ανέφερε με ανακοίνωση του το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο.
 
«Κάποιες από τις απόψεις που έχει εκφράσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του εμπεριέχουν ανησυχητικά ποσοστά μισαλλοδοξίας, τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί στη Γερμανία για πολλές δεκαετίες και φυσικά ανησυχούν πολύ τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους Εβραίους», προσθέτει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή