Γκι Φερχόφστατ: Iστορική στιγμή για το κόμμα των Φιλελευθέρων

Γκι Φερχόφστατ: Iστορική στιγμή για το κόμμα των Φιλελευθέρων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα πως η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θα σχηματίσει μια «φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που επειγόντως χρειάζεται η ΕΕ» εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ.

Ο Γκι Βερχόφστατ με δήλωσή του συγχαίρει το κόμμα των Φιλελευθέρων στη Γερμανία για το εκλογικό αποτέλεσμα και την «επιτυχία» τους στην Ευρώπη και επισημαίνει ότι σήμερα οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι γιορτάζουν τη μεγάλη τους επιστροφή.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του FDP, Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ δήλωσε:

«Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήταν σαν μια μεγάλη διαδρομή στην έρημο. Παρά τις δύσκολες στιγμές υπερασπιστήκαμε τις φιλελεύθερες αξίες και τα πιστεύω μας και παραμείναμε ένα ανοιχτόμυαλο και φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Η επιστροφή στην Μπούντεστανγκ είναι μια ιστορική στιγμή για το FDP και το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, έντονων συζητήσεων και μιας νέας πολιτικής κουλτούρας στο κόμμα μας. Θέλουμε να διαμορφώσουμε την ευρωπαϊκή πολιτική σε μια εποχή που η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή