Ο Μακρόν συνεχάρη τη Μέρκελ για την εκλογική νίκη

Ο Μακρόν συνεχάρη τη Μέρκελ για την εκλογική νίκη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε την Κυριακή στην Αγκελα Μέρκελ για να τη συγχαρεί για την εκλογική της νίκη και την προσεχή τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία, τονίζοντας ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

«Τηλεφώνησα στην Άγκελα Μέρκελ για να τη συγχαρώ. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και για τις χώρες μας συνεργασία», ανέφερε ο Μακρόν σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Στην εξουσία εδώ και 12 χρόνια-ή τρεις θητείες-η Μέρκελ, επικεφαλής των γερμανών συντηρητικών, κέρδισε τις χθεσινές ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές αλλά βρίσκεται εξασθενημένη εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου της εθνικιστικής δεξιάς, η οποία κατέγραψε την καλύτερη επίδοσή της στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας, και των δυσκολιών που αναμένεται να αντιμετωπίσει στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέα κυβέρνησης.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), πιθανοί εταίροι της Μέρκελ στην αυριανή γερμανική κυβέρνηση, επανέλαβαν χθες ότι αντιτίθενται στα σχέδια του Μακρόν για έναν κοινό προϋπολογισμό και κοινό υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή