Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ μας κήρυξαν τον πόλεμο

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ μας κήρυξαν τον πόλεμο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας δήλωσε χθες ότι τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τραμπ ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου στη χώρα του και ότι η Πιονγιάνγκ έχει το δικαίωμα να απαντήσει καταρρίπτοντας στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ακόμη και αν αυτά δεν βρίσκονται πάνω από τον βορειοκορεατικό εναέριο χώρο. «Ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι οι ΗΠΑ ήταν αυτές που κήρυξαν πρώτες τον πόλεμο στη χώρα μας», δήλωσε ο Βορειοκορεάτης υπουργός Ρι Γιονγκ Χο. «Eχουμε κάθε δικαίωμα να αντιδράσουμε, περιλαμβανομένου και του δικαιώματος να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναερίου χώρου μας», είπε. «Τότε θα απαντηθεί το ερώτημα ποιος δεν θα βρίσκεται εδώ για πολύ ακόμη».

Απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας «ρουκετάνθρωπο» και είχε απειλήσει τη χώρα με «ολοκληρωτική καταστροφή». Την Παρασκευή ο Κιμ χαρακτήρισε τον Τραμπ «παρανοϊκό» και «ξεμωραμένο», ενώ το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών του δήλωσε στη Γενική Συνέλευση ότι οι αμερικανικές απειλές «κάνουν την επίσκεψη των βορειοκορεατικών ρουκετών στις ηπειρωτικές ΗΠΑ όλο και πιο αναπόφευκτη».

«Μόλις άκουσα τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας να μιλάει στον ΟΗΕ. Αν οι απόψεις του απηχούν αυτές του μικρού ρουκετανθρώπου, δεν θα βρίσκονται εδώ για πολύ ακόμη», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter τη νύχτα του Σαββάτου, από το γκολφ κλαμπ Μπέντμιστερ στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου βρισκόταν.

«Ο Τραμπ περιορίζει τις επιλογές μας, γιατί τώρα είτε πρέπει να ενεργήσουμε, πράγμα αδιανόητο, ή θα φανούμε σαν χάρτινος τίγρης γιατί δεν μπορούμε» δήλωσε η αναλύτρια Σου Μι Τέρι, εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία για τον προσωπικό χαρακτήρα των προσβολών. «Μπορεί να φθάσουμε σε έναν πόλεμο που κανείς δεν θέλει», είπε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή