Προαιρετικά τα τακούνια στις Φιλιππίνες

Προαιρετικά τα τακούνια στις Φιλιππίνες

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Φιλιππίνες απαγόρευσαν στις εταιρείες να επιβάλλουν στις εργαζόμενές τους να φοράνε ψηλά τακούνια κατά την ώρα της εργασίας, σε μια κίνηση που τα εργατικά συνδικάτα επαινούν ως μία από τις πρώτες προσπάθειες στον κόσμο να προστατευθούν τα δικαιώματα των γυναικών. Κάνοντας αναφορά σε θέματα υγείας και ασφάλειας, το υπουργείο Εργασίας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες δεν μπορούν πλέον να εξαναγκάζουν τις γυναίκες να φορούν ψηλά τακούνια. Τέσσερις γυναίκες είχαν καταγγείλει το γεγονός σε εργατικό συνδικάτο, το οποίο έθεσε το ζήτημα στις Αρχές. Η εντολή θα τεθεί σε εφαρμογή στις 29 Σεπτεμβρίου.

«Απελευθερώνει τις γυναίκες από μία σεξιστική πολιτική και τη δέσμευση σε ανασφαλείς και επικίνδυνες εργατικές πρακτικές», τόνισε ο Αλαν Ταντζουσέι του Κογκρέσου των Ενωμένων Εργατικών Συνδικάτων που πρωτοστάτησε στην αλλαγή της πολιτικής. «Τους δίνει μεγαλύτερη ελευθερία και οι επιχειρήσεις θα είναι περισσότερο παραγωγικές», δήλωσε μιλώντας στο Ιδρυμα Τόμσον Ρόιτερς από τη Μανίλα.

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου τόνισε επίσης ότι οι Φιλιππίνες είναι η πρώτη χώρα που επιβάλλει μια τέτοια εθνική απαγόρευση. Πριν από μερικούς μήνες, τον περασμένο Απρίλιο, και η επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά είχε προβεί στην ίδια κίνηση. Οι ακτιβιστές που προώθησαν τη λήψη του μέτρου ανέφεραν ότι οι κανόνες ντυσίματος που απαιτούν από τις εργαζόμενες να φορούν μέικαπ ή ψηλά τακούνια είναι σεξιστικοί και προωθούν τις εργασιακές διακρίσεις. Επίσης, όπως αναφέρουν, τα τακούνια επί μακρό χρονικό διάστημα προκαλούν πόνο και καταστρέφουν τα πόδια. Η βρετανική κυβέρνηση τον Απρίλιο απέρριψε τη σχετική πρόταση βουλευτών να απαγορευτούν τέτοιου είδους πρακτικές, λέγοντας ότι η υπάρχουσα νομοθεσία αρκεί για να αναχαιτίσει τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο. Σύμφωνα με τη νέα διάταξη του φιλιππινέζικου υπουργείου Εργασίας, οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν άνετα παπούτσια που δεν έχουν τακούνι μεγαλύτερο των 2,5 εκατοστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή