Αφγανιστάν: Εξι ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ λίγο μετά την άφιξη Μάτις

Αφγανιστάν: Εξι ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ λίγο μετά την άφιξη Μάτις

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι ρουκέτες προσγειώθηκαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα σήμερα, την ώρα που στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν βρίσκεται ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τζιμ Μάτις, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Αμέσως την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, διευκρινίζοντας στο Twitter ότι «είχαν στόχο το αεροπλάνο του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις», ο οποίος είχε φτάσει λίγο νωρίτερα στην αφγανική πρωτεύουσα.

Ωστόσο το πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι αυτή που έριξε τις ρουκέτες. Σύμφωνα με το Amaq, «εισβολείς» χρησιμοποίησαν ρουκέτες SPG-9 για την επίθεση.

Ο Μάτις έφτασε σήμερα νωρίς το πρωί στην Καμπούλ από την Ινδία, ενώ τη χώρα επισκέπτεται και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν με τη διοίκηση της επιχείρησης Αποφασιστική Υποστήριξη και τις αφγανικές αρχές, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της επικείμενης ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2001 και έχουν ήδη στη χώρα 11.000 άνδρες, ενώ προετοιμάζονται να στείλουν 3.000 ακόμη.

Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να ενισχύσει και εκείνο τις δυνάμεις του που συμμετέχουν στην επιχείρηση Αποφασιστική Υποστήριξη, η οποία μετρά αυτή τη στιγμή 5.000 άνδρες από όλες τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή