Νίκη «αντάρτη» Ρεπουμπλικανού στην Αλαμπάμα

Νίκη «αντάρτη» Ρεπουμπλικανού στην Αλαμπάμα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τον υπερσυντηρητικό δικαστή Ρόι Μουρ εξέλεξαν οι ψηφοφόροι της πολιτείας της Αλαμπάμα ως υποψήφιό τους για τις εκλογές στη Γερουσία τον Δεκέμβριο, καταφέροντας πλήγμα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι οποίοι είχαν στηρίξει τον Λούθερ Στρέιντζ για την έδρα αυτή.

Ο Μουρ, που έχει καθαιρεθεί δύο φορές από επικεφαλής των δικαστικών αρχών της Αλαμπάμα εξαιτίας αντισυνταγματικών του πρωτοβουλιών, κάλεσε τους ψηφοφόρους του «να επαναφέρουν τον Θεό και το Σύνταγμα στο επίκεντρο του Κογκρέσου».

Τα συγχαρητήριά του απηύθυνε χθες ο πρόεδρος Τραμπ στον Μουρ, παρότι είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής του αντιπάλου του, Λούθερ Στρέιντζ.

Ο 70χρονος Μουρ καθαιρέθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλαμπάμα, ύστερα από την άρνησή του να αφαιρέσει πινακίδα με τις Δέκα Εντολές από την αίθουσα του οργάνου. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Μουρ καθαιρέθηκε δεύτερη φορά από το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας του εξαιτίας της επίμονης άρνησής του να υπακούσει στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων.

Αίσθηση προκάλεσε η νίκη του Μουρ, την υποψηφιότητα του οποίου στήριξε ο –απολυθείς πλέον– στενός σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Στιβ Μπάνον.

«Θα δείτε, στη μία πολιτεία μετά την άλλη, ότι οι ψηφοφόροι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του δικαστή Ρόι Μουρ, ο οποίος δεν χρειάσθηκε να συγκεντρώσει προεκλογικά κεφάλαια από τις ελίτ. Ποιος κατέχει πραγματικά την εξουσία, ο λαός ή το χρήμα; Η Αλαμπάμα απάντησε σήμερα», είπε ο Μπάνον στη γιορτή που οργάνωσε ο νικητής των προκριματικών εκλογών για την έδρα της Αλαμπάμα στη Γερουσία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή