To Mπρόντγουεϊ υποδέχεται τον Σπρίνγκστιν

To Mπρόντγουεϊ υποδέχεται τον Σπρίνγκστιν

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πρώτη του μεγάλη μουσικοθεατρική εμφάνιση στο Μπρόντγουεϊ ετοιμάζεται να κάνει ο Μπρους Σπρίνγκστιν με συναυλίες ξεχωριστού ενδιαφέροντος, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για τον μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή που ξεπήδησε από μουσικές εμφανίσεις σε μπαρ του Νιου Τζέρσεϊ και κατάφερε να αποτελέσει σύμβολο ταύτισης για την εργατική τάξη της Αμερικής.

Η ιδέα πρωτοξεκίνησε από τον Λευκό Οίκο. Στις 12 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των τελευταίων εβδομάδων της διακυβέρνησης Ομπάμα, ο Σπρίνγκστιν έδωσε μια μουσική συναυλία στην Ανατολική Αίθουσα ως αποχαιρετιστήριο δώρο της οικογένειας Ομπάμα σε 250 άτομα του προσωπικού. Για τον ίδιο, η παράσταση αυτή αποτελούσε, πρωτίστως, μια στιγμή περισυλλογής. Δεν ερμήνευσε, απλώς, τραγούδια της καριέρας του, αλλά φρόντισε να τα διανθίσει με προσωπικές ιστορίες και αναμνήσεις με αναφορά στην αυτοβιογραφία του «Born to Run», που εκδόθηκε το 2016. Στην πορεία, ο Σπρίνγκστιν αποφάσισε πως μια τέτοιου είδους μουσικοθεατρική παράσταση θα έπρεπε να τη βιώσουν περισσότεροι άνθρωποι. Εννέα μήνες μετά, ο Σπρίνγκστιν βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τις συναυλίες που πρόκειται να δώσει, πέντε φορές την εβδομάδα, στο Μπρόντγουεϊ από Οκτώβριο μέχρι Φεβρουάριο. Η σκηνή που θα τον φιλοξενήσει θα είναι το, μικρής χωρητικότητας, θέατρο «Γουόλτερ Κερ».

«Τρίτη οντότητα»

Ο Σπρίνγκστιν ετοιμάζει μια παράσταση με μοναδικό πρωταγωνιστή τον ίδιο. Θα βρίσκεται στη σκηνή για περίπου δύο ώρες, συνοδεία ενός πιάνου με κοντή ουρά και μιας «παράταξης από κιθάρες», σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Ενδιαφέρον προκαλεί η πρόθεσή του να προσφέρει στο κοινό μια ιδιάζουσα εμπειρία, σε σχέση με την κλασική μουσική συναυλία, όπου τα τραγούδια θα συνυπάρχουν με λόγια συνθέτοντας μία «τρίτη οντότητα», κατά τον ίδιο. «Δεν πρόκειται για μια ροκ συναυλία σε μια μικρή σκηνή. Πρόκειται για μια εμπειρία αφήγησης ιστοριών μέσα από λέξεις και τραγούδι, και αυτό ακριβώς θα κάνουμε στο Μπρόντγουεϊ».

Το περιεχόμενο των τραγουδιών του Σπρίνγκστιν έχει συνδεθεί, εδώ και δεκαετίες, με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων ανέργων και θυμάτων εγκατάλειψης. Ο ίδιος εξηγεί, σε συνέντευξή του στους New York Times, πως η παρούσα κατάσταση πραγμάτων είναι κρίσιμη, εξαιτίας της ανεπαρκούς αντιμετώπισης παθογενειών της αμερικανικής κοινωνίας από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς. Ως προς την εμφάνιση στο Μπρόντγουεϊ, τονίζει πως το μουσικοθεατρικό θέαμα θα είναι αποτέλεσμα δικής του, προσωπικής συμβολής, καθώς έχει αναλάβει ο ίδιος τον ρόλο του σκηνοθέτη και σεναριογράφου. «Νομίζω ότι το κοινό ζητάει συνεχώς δύο πράγματα. Θέλει να νιώθει σαν να είναι στο σπίτι του και, από την άλλη, επιζητεί την έκπληξη. Κάθε φορά βγαίνω στη σκηνή για να πετύχω αυτά τα δύο πράγματα. Προσπαθώ να κάνω τους θεατές να νιώσουν ότι έχουν έρθει σε ένα οικείο περιβάλλον και, παράλληλα, προσπαθώ να τους εκπλήξω με νέες ιδέες και διαφορετικούς τρόπους ερμηνείας», υπογραμμίζει ο Σπρίνγκστιν, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη σχετικά με τα συστατικά της μουσικής και της θεατρικής επιτυχίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή