Το Νεπάλ επέλεξε τη νέα ζωντανή θεά του

Το Νεπάλ επέλεξε τη νέα ζωντανή θεά του

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα τρίχρονο κορίτσι έγινε η νέα ζωντανή θεά την οποία λατρεύουν τόσο οι Ινδουιστές όσο και οι Βουδιστές στο κρατίδιο των Ιμαλαΐων, το Νεπάλ. Η Τρίσνα Σάκια μεταφέρθηκε στο πλαίσιο θρησκευτικής τελετής μέχρι τον ναό του παλατιού όπου θα παραμείνει ώσπου να φτάσει στην εφηβεία.

Το μικρό κορίτσι ήταν μεταξύ των τεσσάρων φιναλίστ για τη θέση της ζωντανής θεάς που στη γλώσσα του τόπου ονομάζεται «Κουμαρί». Μια επιτροπή Ινδουιστών ιερέων χρειάστηκε πολλές ημέρες μέχρι να επιλέξει το κορίτσι μελετώντας τα άστρα του και τις φυσικές ατέλειες του. Μια ζωντανή θεά, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μπορεί να έχει φυσικά ελαττώματα.

«Στην παράδοσή μας όταν η ζωντανή θεά φτάσει τα δώδεκα χρόνια πρέπει να φύγει και τότε μια νέα έρευνα αρχίζει και πάλι. Πρέπει να καταστήσουμε βέβαιο ότι η νέα θέα θα φέρει καλή τύχη στη χώρα», λέει ο Γκαουτάμ Σάκια, ένας από τους ιερείς της επιτροπής. «Τώρα βρήκαμε την καινούργια μας “Κουμαρί”».

Εκατοντάδες ακόλουθοι και πιστοί συγκεντρώθηκαν για να δουν το μικρό κορίτσι το οποίο φορούσε ένα κόκκινο φουστάνι και ήταν καλυμμένο με γιρλάντες από λουλούδια. Προτού φύγει από το σπίτι της στο Κατμαντού, ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να της δώσει σοκολάτες, αυγά, γλυκά και φρούτα.

Ο προεξάρχων από τους ιερείς ήλθε με αυτοκίνητο και πήρε το μικρό κορίτσι στον ναό του παλατιού, μέσα στο οποίο μπήκε αφού έκανε προηγουμένως μια βόλτα σε γειτονικούς ναούς.

Η οικογένειά της ήταν εξαιρετικά φορτισμένη συναισθηματικά και δήλωνε ότι ένιωθε χαρούμενη για την εξέλιξη αλλά και συγκινημένη που το μικρό κορίτσι εγκατέλειπε το σπίτι του. «Πρόκειται να γίνει ζωντανή θεά. Δεν είναι πλέον μόνο κόρη μας αλλά και η ζωντανή θεά ολόκληρου του βασιλείου», δήλωσε ο Μπιχάγια Ράτνα Σάκια, ο πατέρας της. «Νιώθω ευτυχισμένος αλλά και την ίδια στιγμή θέλω να βάλω τα κλάματα».

Oταν η νέα ζωντανή θεά έφτασε στον ναό, η προκάτοχός της, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι έφυγε από την πίσω πόρτα ακολουθούμενη από τους οπαδούς της και την οικογένειά της. Η τελετή έλαβε χώρα την όγδοη ημέρα του φεστιβάλ Ντασάιν, του μεγαλύτερου φεστιβάλ του Νεπάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή