Γερμανία: Ο Πέτερ Αλτμάιερ μεταβατικός υπουργός Οικονομικών

Γερμανία: Ο Πέτερ Αλτμάιερ μεταβατικός υπουργός Οικονομικών

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όταν και θα οριστεί ο αντικαταστάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung και της Ραδιοφωνίας Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR), ο κ. Αλτμάιερ, εκ των στενότερων συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ, θα αναλάβει χρέη «μεταβατικού υπουργού Οικονομικών».

Στο μεταξύ, χθες αποχώρησε από το υπουργείο Εργασίας η Αντρέα Νάλες, η οποία έγινε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών. Μεταβατικά, το χαρτοφυλάκιο ανέλαβε η Καταρίνα Μπάρλεϊ (SPD), υπουργός για θέματα Οικογένειας.

Επισημαίνεται ότι η σημερινή κυβέρνηση ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και αρχίζει και τυπικά η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή