Το «πάγωμα» του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος συζητά το Ιράκ

Το «πάγωμα» του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος συζητά το Ιράκ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο του «παγώματος» του αποτελέσματος του κουρδικού δημοψηφίσματος συζητά η ιρακινή κοινή γνώμη με πρωτοβουλία της ηγεσίας του Ιρακινού Κουρδιστάν και του αντιπροέδρου του Ιράκ. Σύμφωνα με την νέα φόρμουλα, το Κουρδιστάν θα «παγώσει» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δηλαδή δεν θα ξεκινήσει αμέσως τις διαδικασίες για την αποσκίρτηση του από το Ιράκ. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις της κουρδικής πλευράς με την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κουρδικό και ιρακινό τύπο, την πληροφορία έδωσε στην δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος του Ιράκ, Αγιάτ Αλλαβί, ο οποίος μάλιστα δημοσίευσε και το περιεχόμενο μιας επιστολής που έλαβε από τον Μασούτ Μπαρζανί. Σύμφωνα με τον κ. Αλλαβί, η επιστολή εμπεριέχει κάποια στοιχεία, πάνω στα οποία θα μπορούσε να οικοδομηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαρζανί επαναλαμβάνει ότι η κουρδική πλευρά είναι έτοιμη για διάλογο με την Βαγδάτη, με την προϋπόθεση ότι οι συνομιλίες που ενδέχεται να διαρκέσουν αρκετό χρονικό διάστημα θα έχουν ως τερματικό σταθμό την κουρδική ανεξαρτησία. Απευθυνόμενος στον κ. Αλλαβί, ο κ. Μπαρζανί δηλώνει ότι προσεγγίζει θετικά την πρωτοβουλία του ίδιου και είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί του.

Η κουρδική προεδρία επιβεβαιώνει στον κουρδικό τύπο το περιεχόμενο της σημαντικής επιστολής. Η νέα εξέλιξη έρχεται στο προσκήνιο μόλις λίγες ώρες πριν το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Κουρδιστάν από τις κεντρικές αρχές του Ιράκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή