Υπό κράτηση ο Ναβάλνι ενόψει συγκέντρωσης

Υπό κράτηση ο Ναβάλνι ενόψει συγκέντρωσης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Υπό κράτηση έθεσε χθες η ρωσική αστυνομία τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, πριν αυτός μεταβεί στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ για να μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση.

Ο Ναβάλνι δημοσίευσε βίντεο στη σελίδα του στο Instagram στο οποίο εμφανίζονται αστυνομικοί ζητώντας του να προσέλθει στο αστυνομικό τμήμα για να απαντήσει σε ερωτήσεις. Λίγο αργότερα, ο Ναβάλνι δημοσίευε μήνυμα στο Twitter, λέγοντας ότι βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα και δεν γνωρίζει τους λόγους της κράτησής του. Ο Ναβάλνι επρόκειτο να μιλήσει χθες το βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση στο Νίζνι Νόβγκοροντ.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία πέρυσι, ο Ναβάλνι ενέπνευσε ισχυρό κίνημα στήριξης, για να αναδειχθεί στον πλέον δημοφιλή αντιπολιτευόμενο πολιτικό.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Tass, ο Ναβάλνι ετέθη υπό κράτηση εξαιτίας της διοργάνωσης μη εγκεκριμένων διαδηλώσεων. Η συγκέντρωση στο Νίζνι Νόβγκοροντ, όμως, είχε εξασφαλίσει την άδεια του τοπικού δήμου.

Συνεργάτες του Ναβάλνι κατήγγειλαν ότι η αστυνομία κατάσχεσε τον ηχητικό εξοπλισμό τους, ο οποίος είχε ήδη στηθεί στην πλατεία της ιστορικής ρωσικής πόλης.

«Το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει τις συγκεντρώσεις μου ως τεράστια απειλή, ακόμη και ως προσβολή. Τόσα χρόνια έλεγαν ότι η αντιπολίτευση δεν απολαμβάνει καμιάς στήριξης στη ρωσική επαρχία και τώρα οι συγκεντρώσεις μας τους προκαλούν πόνο», έγραψε ο Ναβάλνι στο Twitter.

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τον Ναβάλνι ως «αστό, αποκομμένο από την πραγματικότητα της ρωσικής επαρχίας». Η περυσινή πρωτοβουλία του Ναβάλνι, όμως, να εγκαινιάσει γραφεία του κινήματός του σε 80 πόλεις της Ρωσίας στέφθηκε με επιτυχία, προκαλώντας την ανησυχία του Κρεμλίνου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή