Ραχόι: Κανένα δημοψήφισμα δεν διεξήχθη σήμερα στην Καταλωνία

Ραχόι: Κανένα δημοψήφισμα δεν διεξήχθη σήμερα στην Καταλωνία

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθείες βολές κατά των καταλανικών αρχών εξαπέλυσε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, σε δηλώσεις του με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που σημάδεψαν την ημέρα του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας στην Καταλωνία.

«Κανένα δημοψήφισμα δεν διεξήχθη σήμερα», ανέφερε ο Ραχόι, ο οποίος έκανε λόγο για μια διαδικασία η οποία σχεδιάστηκε για να προσφέρει μόνο διχασμό και να προκαλέσει ανεπιθύμητες καταστάσεις. «Προκάλεσε σημαντική ζημιά στη συνύπαρξή μας», συμπλήρωσε και τόνισε ότι η πλειοψηφία των Καταλανών δεν ήθελε να συμμετάσχει στη διαδικασία, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για νομοταγείς πολίτες που επέλεξαν αθόρυβα να απέχουν.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αντικατασταθεί η πρόοδος των τελευταίων 40 ετών από τον εκβιασμό. Σήμερα έχουμε όλοι λόγους να εμπιστευόμαστε τη δημοκρατία μας. Προσφέρω διάλογο εντός νομικού πλαισίου», πρόσθεσε ακόμη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή