Λουτρό αίματος στο Λας Βέγκας

Λουτρό αίματος στο Λας Βέγκας

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Σε κατάσταση σοκ τελεί η Αμερική μετά την πλέον αιματηρή μαζική δολοφονία των τελευταίων δεκαετιών επί αμερικανικού εδάφους, το βράδυ της Κυριακής στο Λας Βέγκας. Ανυπεράσπιστοι στόχοι της τυφλής βίας ήταν 22.000 άνθρωποι που παρευρίσκονταν σε συναυλία μουσικής κάντρι στο πιο πολυσύχναστο κομμάτι του Λας Βέγκας.

Συνταξιούχος με άγνωστα κίνητρα άνοιξε πυρ με αυτόματα όπλα από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου «Μάνταλεϊ Μπέι», εξαπολύοντας καταιγισμό πυρών προς το πλήθος το οποίο δεν μπορούσε να ξεφύγει. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 58 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ 515 τραυματίσθηκαν. Οταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο δωμάτιό του, ο 64χρονος ήταν ήδη νεκρός, έχοντας στρέψει ένα από τα όπλα στον εαυτό του. «Δεν μπορούμε να μπούμε στον νου ενός ψυχοπαθούς», δήλωσε ο σερίφης της πόλης, Τζότζεφ Λομπάρντο, επικεφαλής των ερευνών σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στοιχείο που καταδεικνύει ότι οι Αρχές δεν θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, παρά τον ισχυρισμό του προσκείμενου στο ISIS πρακτορείου AMAQ ότι ο δράστης ήταν «στρατιώτης του χαλιφάτου».

Οι έρευνες στο σπίτι του 64χρονου Στέφεν Κρεγκ Πάντοκ, στο Μεσκάιτ της Νεβάδας, δεν αποκάλυψαν κάτι που θα μπορούσε να διευκολύνει τις Αρχές στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο 55χρονος αδελφός του δράστη δήλωσε «εμβρόντητος». «Είναι σαν να μας έχει χτυπήσει αστεροειδής», είπε σημειώνοντας ότι η τελευταία φορά που μίλησε με τον αδελφό του ήταν όταν εκείνος του τηλεφώνησε για να μάθει αν η μητέρα τους είναι ασφαλής μετά το πέρασμα του τυφώνα «Ιρμα» από τη Φλόριντα. Η 62χρονη σύντροφος του Πάντοκ βρίσκεται εκτός ΗΠΑ και δεν θεωρείται από τις Αρχές ως σχετιζόμενη με την υπόθεση.

Σε διάγγελμά του προς τους Αμερικανούς χθες το πρωί (τοπική ώρα), ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λόγο για «απόλυτο κακό» και επικαλέστηκε «τους δεσμούς που μας ενώνουν, την πίστη μας, την οικογένειά μας και τις κοινές μας αξίες». Πιστός στο γραπτό του κείμενο, ο Τραμπ απέφυγε να χαρακτηρίσει με οποιονδήποτε τρόπο τον δράστη.

Περί οπλοκατοχής

Το λουτρό αίματος στην πόλη της διασκέδασης έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής το 2017 έχουν υπάρξει 273 περιστατικά μαζικών πυροβολισμών με τουλάχιστον τέσσερα θύματα. Η 1η Οκτωβρίου, ημέρα του φονικού στο Λας Βέγκας, ήταν η 275η ημέρα του χρόνου. Χθες οι μετοχές των εταιρειών που παράγουν όπλα ανέβηκαν κατά 5%-7%, με την προσδοκία αύξησης των πωλήσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή