Φαρσέρ διέκοψε την ομιλία της Μέι

Φαρσέρ διέκοψε την ομιλία της Μέι

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας φαρσέρ, που στο παρελθόν έθεσε στο στόχαστρό του τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον πρώην πρόεδρο της FIFA Ζεπ Μπλάτερ, διέκοψε την ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο ετήσιο συνέδριο του κόμματός της χθες στο Μάντσεστερ.

Ο Βρετανός κωμικός Σάιμον Μπρόντκιν, του οποίου το καλλιτεχνικό όνομα είναι Λι Νέλσον, επέδωσε στη Μέι ένα έγγραφο P45 που δίδεται στους εργαζομένους όταν αποχωρούν από την εργασία τους. Καθώς ο διαδηλωτής μεταφέρθηκε έξω από την αίθουσα, η Μέι έκανε μια μικρή παύση πριν οι σύνεδροι σηκωθούν όρθιοι και την επευφημήσουν.

Καθώς μέλη της ομάδας ασφαλείας τον συνόδευσαν έξω από τον συνεδριακό χώρο, ο διαδηλωτής σχολίασε ότι ο υπ. Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, που από πολλούς θεωρείται ότι φιλοδοξεί να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός, του είπε να επιδώσει το έγγραφο P45 στη Μέι. «Ο Μπόρις μου είπε να της δώσω ένα (έγγραφο) P45», δήλωσε ο διαδηλωτής στο Reuters. «Δεν μου είπε για ποιο λόγο. Hθελε να το κάνω». Λίγο αργότερα ο Μπρόντκιν ανέβασε στο Twitter το εξής μήνυμα: «Γεια @BorisJohnson, έδωσα στην Τερέζα το P45 της, όπως ζήτησες».

Από τον επίμονο βήχα της επισκιάστηκε η κεντρική ομιλία της Τερέζα Μέι στο συνέδριο των Τόρις. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προχώρησε σε επανεκκίνηση της «επικρατούσας συντηρητικής ατζέντας» της χθες, βάζοντάς τα με τους επικριτές της σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί της Βρετανίας και να διασφαλίσει ένα ισχυρό Brexit.

Στην κεντρική ομιλία της η Μέι κατάφερε να κερδίσει πολλά μέλη στην αίθουσα υποσχόμενη να δώσει νέα πνοή στο κόμμα, προχωρώντας σε εξαγγελίες για τους νέους και τις οικογένειες.

Η 61 ετών Μέι δήλωσε ότι δεν την πειράζει να την αποκαλούν «Ice Maiden» (Ψυχρή Παρθένα), αλλά αντίθετα με πολλούς από τους επικριτές της το ξεκίνημά της ήταν ταπεινό, κάτι που την έπεισε για την αναγκαιότητα αυτού που χαρακτήρισε βρετανικό όνειρο.

Η ομιλία της μπορεί να είναι καθοριστική για την πρωθυπουργό, της οποίας η προσπάθεια να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο στο συνέδριο υπονομεύθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, έναν πιθανό διεκδικητή της ηγεσίας, που έτυχε θερμού χειροκροτήματος κατά τη χθεσινή ομιλία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή