Πούτιν: Προσέγγιση ΗΠΑ – Ρωσίας λόγω τρομοκρατίας

Πούτιν: Προσέγγιση ΗΠΑ – Ρωσίας λόγω τρομοκρατίας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε, χθες, πως η σχέση του με τη διοίκηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι απαλλαγμένη από προβλήματα. Ωστόσο, ο ίδιος ελπίζει πως τα κοινά συμφέροντα Ρωσίας – Αμερικής, στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, θα βελτιώσουν τη σχέση Μόσχας και Ουάσιγκτον.

«Κάποιες δυνάμεις εκμεταλλεύονται τις σχέσεις Ρωσίας – Αμερικής για την αντιμετώπιση εσωτερικών πολιτικών προβλημάτων στις ΗΠΑ» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος σε forum ενέργειας στη Μόσχα. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «ένα άτομο σαν τον Τραμπ, με τον δικό του χαρακτήρα, δεν θα βρεθεί ποτέ όμηρος των συμφερόντων άλλων ατόμων».

Ως προς τις εκλογές του Μαρτίου 2018, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει εάν θα υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα, αν και υπάρχει διάχυτη η εντύπωση πως θα το κάνει. Ο ίδιος απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον πιθανό αντίπαλό του πως «όχι μόνο δεν έχω αποφασίσει εναντίον ποίου θα αναμετρηθώ, αλλά, κατ’ αρχάς, δεν έχω αποφασίσει και αν θα κατέβω». Σε περίπτωση νέας υποψηφιότητας, αναμένεται πως η νίκη του Πούτιν θα είναι σαρωτική στον πρώτο γύρο εξαιτίας της απουσίας ισχυρού αντιπάλου.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ο μόνος αντίπαλος που απειλεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο αρχηγός της ρωσικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, τη Δευτέρα ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε τον Αλεξέι Ναβάλνι σε φυλάκιση για τρίτη φορά, με αποτέλεσμα η προεκλογική του εκστρατεία να κινδυνεύει να μην πραγματοποιηθεί. Η 20ήμερη ποινή φυλάκισης συνεπάγεται πως ο Ναβάλνι δεν θα συμμετάσχει στον προεκλογικό αγώνα που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Οκτωβρίου στην Αγία Πετρούπολη. Πάντως, εκλογικές δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως η ήττα του Ναβάλνι έναντι του Πούτιν θεωρείται δεδομένη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε εξάλλου ότι ο εκλιπών ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ, του είχε αποκαλύψει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 πως η χώρα του διαθέτει ατομική βόμβα και ότι η δεκαετής ύπαρξη της χώρας υπό το καθεστώς των κυρώσεων δεν άλλαξε την κατάσταση αυτή. «Κοιτάξτε λοιπόν, το 2001, πηγαίνοντας στην Ιαπωνία επισκέφθηκα τη Β. Κορέα όπου συναντήθηκα με τον πατέρα τού σημερινού ηγέτη. Τότε ήταν που μου είπε ότι έχουν ατομική βόμβα. Oπως και ότι μπορούσαν, χρησιμοποιώντας απλά συστήματα πυροβολικού, να την εκτοξεύσουν και να πλήξουν τη Σεούλ. Αυτό συνέβη τότε. Το 2001! Σήμερα, το 2017, η χώρα ζει υπό συνθήκες διαρκών κυρώσεων και αντί ατομικής βόμβας διαθέτει βόμβα υδρογόνου», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στο συνέδριο «Russian Energy Week 2017» το οποίο πραγματοποιείται στη Μόσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή