Ψευδής είδηση τα περί παραίτησης Τίλερσον

Ψευδής είδηση τα περί παραίτησης Τίλερσον

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την πρόθεση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη ότι ο υπουργός χαρακτήρισε «ηλίθιο» τον πρόεδρο Τραμπ, διέψευσε χθες ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Ρεξ Τίλερσον ουδέποτε απείλησε να παραιτηθεί. Πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις, για τις οποίες ευθύνεται το NBC», έγραψε χθες ο πρόεδρος Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα για κανέναν. Δεν είπε τέτοιο πράγμα», είπε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χέδερ Νάουερτ.

Σύμφωνα με το NBC, όμως, ο Τίλερσον χαρακτήρισε «ηλίθιο» τον πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια σύσκεψης με μέλη του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το περιστατικό, ο Τίλερσον δεν θέλησε να δώσει διευκρινίσεις. «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τέτοια επουσιώδη ζητήματα», είπε ο υπουργός.

Ο Τραμπ έμοιασε να υποσκάπτει τον Τίλερσον το περασμένο Σαββατοκύριακο, μέσω μηνύματός του στο Twitter, στο οποίο ανέφερε ότι ο Τίλερσον χάνει τον χρόνο του προσπαθώντας να διαπραγματευθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, όμως, αποκαλύπτουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι ο Τίλερσον έχει επανειλημμένως εκφράσει την αγανάκτησή του για ορισμένες δηλώσεις και παρορμητικές αποφάσεις του προέδρου Nτόναλντ Τραμπ.

Ο Τίλερσον έχει διαφωνήσει και κατά το παρελθόν με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο υπουργός Εξωτερικών επιδιώκει την υιοθέτηση πιο σκληρής γραμμής της Ουάσιγκτον απέναντι στη Μόσχα, ενώ έχει προσπαθήσει να μεσολαβήσει στην κρίση μεταξύ του Κατάρ και των κρατών του Κόλπου.

Τέλος, ο Ρεξ Τίλερσον προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τη σκληρή γραμμή του Τραμπ στο θέμα της βίας στην πόλη Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια το περασμένο καλοκαίρι. Ο Τίλερσον στην περίπτωση αυτή απέφυγε να στηρίξει τον Τραμπ, λέγοντας ότι ο «πρόεδρος εκφράζει προσωπικές θέσεις», όταν υποστήριξε το δικαίωμα ακροδεξιών να απαντήσουν με τη βία σε διαδήλωση αριστερών φοιτητών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή