Λας Βέγκας: Πλήρη άγνοια δήλωσε η φίλη του δολοφόνου

Λας Βέγκας: Πλήρη άγνοια δήλωσε η φίλη του δολοφόνου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Ενα φεστιβάλ προ διμήνου στο Σικάγο και άλλο ένα την περασμένη εβδομάδα, σε άλλη περιοχή του Λας Βέγκας, είχε στο στόχαστρο ο ψυχοπαθής δολοφόνος που σκόρπισε τον θάνατο το βράδυ της Κυριακής στο Λας Βέγκας. Επιστρέφοντας από τις Φιλιππίνες, η σύντροφός του κατέθεσε ότι δεν είχε καμία απολύτως ένδειξη γι’ αυτό που επρόκειτο να συμβεί.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 64χρονος Στέφεν Πάντοκ είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο Μπλακρόκ του Σικάγου το τριήμερο κατά το οποίο διεξαγόταν το φεστιβάλ Lollapalooza. Το ξενοδοχείο προσφέρει θέα στο Γκραντ Παρκ, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της μουσικής. Φέτος στο φεστιβάλ βρίσκονταν και οι κόρες του τέως προέδρου Ομπάμα, Σάσα και Μαλία, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Πάντοκ όντως μετέβη στο Σικάγο. Εν συνεχεία, έκλεισε διαμέρισμα με θέα στο φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής Life is Beautiful, στο Λας Βέγκας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο Μανταλέι Μπέι, στην ίδια πόλη, και ζήτησε δωμάτιο με θέα στο φεστιβάλ μουσικής κάντρι Route 91 Harvest, όπου τελικά έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Στις 25 Σεπτεμβρίου είχε στείλει την επί διετία σύντροφό του, Μαριλού Ντάνλεϊ, στις Φιλιππίνες, απ’ όπου κατάγεται, λέγοντάς της ότι βρήκε σε προσφορά εισιτήριο για να επισκεφθεί την οικογένειά της. Εν συνεχεία, της έστειλε 100.000 δολάρια ζητώντας της να αγοράσει σπίτι εκεί.

Η Ντάνλεϊ, η οποία ωστόσο επέστρεψε στις ΗΠΑ προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση, περιέγραψε τον δράστη της δολοφονίας 58 ανθρώπων ως «ευγενικό, τρυφερό και ήσυχο» και δήλωσε πλήρη άγνοια για τις σκοτεινές πλευρές του.

Παρ’ όλα αυτά οι Αρχές θεωρούν ότι ο 64χρονος δεν ήταν μόνος. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Στέφεν Πάντοκ επί δεκαετίες αποκτούσε όπλα και πυρομαχικά», είπε ο σερίφης της κομητείας Κλαρκ, Τζότζεφ Λομπάρντο. «Υποθέτουμε ότι σε κάποια φάση δέχθηκε βοήθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή