Σχέδιο… αποπλάνησης νέων Κινέζων, με κόμικ

Σχέδιο… αποπλάνησης νέων Κινέζων, με κόμικ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι Κινέζοι να έχουν υμνήσει το Αιγαίο ως «θάλασσα της αγάπης», όμως και το Ιόνιο πέλαγος δύναται να τους σαγηνεύσει. Ετσι, η δραστήρια ομάδα «Αλας Playful Media» φιλοδοξεί να κατακτήσει την πολυπληθή Κίνα και δη τη νεολαία της, παρασύροντάς την σε ένα εικονικό ταξίδι στην… Αβυθο της Κεφαλλονιάς. Ως όχημα «επιστρατεύουν» τη διαδεδομένη στην Κίνα τέχνη του κόμικ και τη λαοφιλή πλατφόρμα WeChat, το κατεξοχήν μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τα περίπου 900 εκατομμύρια χρήστες.

Το σχέδιο… αποπλάνησης των νεαρών Κινέζων είναι απλό. «Κάθε εβδομάδα, από τα τέλη Ιανουαρίου, θα κατεβαίνει στην πλατφόρμα και από ένα επεισόδιο του online comic-μυθιστορήματος που ετοιμάζουμε τώρα στα μανδαρινικά», εξηγεί στην «Κ» ο Γιάννης Σκουρογιάννης, καλλιτεχνικός διευθυντής της «Αλας» και ιθύνων νους του κόμικ «Ταξίδι στην Αβυθο της Κεφαλλονιάς», που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016.

Η επιλογή της εποχής δεν είναι τυχαία. «Θέλουμε μέσα στην καρδιά του χειμώνα να προβάλουμε τη λαμπερή και ζεστή Ελλάδα» σημειώνει με νόημα, «εκτιμάμε, άλλωστε, ότι θα διαβάζουν από τα κινητά τους τηλέφωνα τις περιπέτειες των δύο φίλων, του Ελληνα και του Κινέζου, όσο θα βρίσκονται στο μετρό και άλλα μέσα μεταφοράς».

Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει 15 επεισόδια, αλλά έπεται και συνέχεια με τους ίδιους ήρωες, αλλά αυτή τη φορά στην Κίνα. «Απευθυνόμαστε σε ένα κοινό εξοικειωμένο με τον κινηματογράφο, το κόμικ και τα video games, οπότε θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (VR)» επισημαίνει ο κ. Σκουρογιάννης. «Θα δημιουργήσουμε έξτρα επεισόδια VR, οι δύο ντέτεκτιβ θα βουτούν στον βυθό και οι θεατές θα τους παρακολουθούν από το κινητό μεν αλλά με ειδικές μάσκες VR».

Τέλος, οι δημιουργοί, καθώς δίνουν σημασία στη διάδραση με το κοινό, θα λαμβάνουν υπόψη τα σχόλια των αναγνωστών και θα στηρίζουν σε αυτά τη συνέχεια της πλοκής. Στο καινοτόμο project εργάζονται μαζί με τον κ. Σκουρογιάννη, ο Κινέζος interactive storyteller Yiming Niu και οι Ελληνες δημιουργοί Δ. Κελαηδόνη, Μ. Λαγουβάρδος, Στ. Πετρόπουλος, Α. Σαλαμαλίκη και Π. Χριστούλιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή