Ρώσος βουλευτής: Εκτόξευση πυραύλου που μπορεί να φτάσει έως τις ΗΠΑ ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα

Ρώσος βουλευτής: Εκτόξευση πυραύλου που μπορεί να φτάσει έως τις ΗΠΑ ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για την εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Πιονγιάνγκ, θα είναι σε θέση να προσεγγίσει τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε ο Ρώσος βουλευτής Αντον Μορόζοφ.

Ο Μορόζοφ, μέλος επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του ρωσικού κοινοβουλίου, επισκέφθηκε με δύο συναδέλφους του την Πιονγιάνγκ στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

«Προετοιμάζονται για νέες πυραυλικές ασκήσεις μεγάλου βεληνεκούς. Μας έδειξαν ακόμη και τους μαθηματικούς υπολογισμούς τους, οι οποίοι υποδεικνύουν ότι ο πύραυλος που θα δοκιμάσουν, μπορεί να πλήξει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ», ανέφερε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Οσο καταλαβαίνουμε, σκοπεύουν να εκτοξεύσουν έναν ακόμη πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στο κοντινό μέλλον. Γενικότερα, η όλη διάθεση τους είναι κάπως φιλοπόλεμη», προσέθεσε, τονίζοντας τη «σοβαρή αποφασιστικότητα» που επιδεικνύει το καθεστώς.

Στην Ουάσιγκτον, ένας Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να ετοιμάζεται για μία νέα πυραυλική δοκιμή, περίπου γύρω στις 10 Οκτωβρίου, ημερομηνία που στη χώρα γιορτάζεται η ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή