Εκτός Καταλωνίας μεταφέρει την έδρα της η τρίτη μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα, Caixabank

Εκτός Καταλωνίας μεταφέρει την έδρα της η τρίτη μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα, Caixabank

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διοικητικό συμβούλιο της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας, Caixabank, αποφάσισε να μεταφέρει την εταιρική της έδρα από την Καταλωνία στην Βαλένθια, λόγω του πολιτικού αναβρασμού και της αβεβαιότητας στην ισπανική περιφέρεια.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα για την μετακίνηση της έδρας της, υπογραμμίζεται η απόφαση αυτή πάρθηκε, λαμβάνοντας υπόψη τη «δεδομένη υπάρχουσα πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Καταλωνία».

Πρόκειται για την δεύτερη τράπεζα της Καταλωνίας που μεταφέρει την έδρα της εκτός της αυτόνομης περιφέρειας, μετά την Banco de Sabadell, που ανακοίνωσε χθες τη μεταφορά της έδρας της στο Αλικάντε.

Η πολιτική κρίση και το μπραντ ντε φερ Μαδρίτης – Βαρκελώνης οδήγησε και την ισπανική εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Gas Natural, η οποία διαθέτει 23 εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 30 χώρες, ιδίως στη Λατινική Αμερική, να αποφασίσει σήμερα τη μεταφορά της έδρας της από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη, εξαιτίας της «νομικής αβεβαιότητας» που προκλήθηκε από τα «κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Καταλωνία», όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

(Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή