ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Οχημα έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – έντεκα τραυματίες

londino-ochima-epese-pano-se-pezoys-konta-sto-moyseio-fysikis-istorias-amp-8211-enteka-traymaties-2212669

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζοδρόμιο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους που περνούσαν από το σημείο, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε την σύλληψη ενός άντρα στο σημείο για το περιστατικό. 

«Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στην είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην οδό Εξιμπίσιον», σημείωσε με ανακοίνωση του το μουσείο, ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην χώρα. 

Η αστυνομία επιβεβαιώνει την ύπαρξη τραυματιιών με ανακοίνωσή της, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κάποιος σοβαρά τραυματίας, ενώ περιγράφει το περιστατικό στο Νότιο Κένσινγκτον του Λονδίνου ως σύγκρουση. Η υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι διασώστες της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε έντεκα ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί κυρίως στο κεφάλι και τα πόδια, εννέα απο τους οποίους χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία.

Παρότι η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν αποκλείει κανένα σενάριο σχετικά με το περιστατικό, γνωστοποίησε με ανακοίνωση της στο Twitter ότι πρόκειται για τροχαίο ατύχημα, το οποίο «δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία». Το παραπάνω συμπέρασμα προήλθε μετά από ενδελεχή διερεύνηση στελεχών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.