Κατά της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας της Καταλωνίας η δήμαρχος της Βαρκελώνης

Κατά της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας της Καταλωνίας η δήμαρχος της Βαρκελώνης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο τάχθηκε σήμερα η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, ενώ ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές ενισχύσεις που έχει στείλει στην περιοχή.

«Τα αποτελέσματα (του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως βάση για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας», τόνισε η δήμαρχος της καταλανικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή πάνω από 350.000 άτομα διαδήλωσαν την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Καταλώνίας, Βαρκελώνη, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο ανεξαρτησίας της περιφέρειας, μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση που πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου κρίση στην Ισπανία τα τελευταία 40 χρόνια.

Κρατώντας ισπανικές και καταλονικές σημαίες, αλλά και πανό με συνθήματα, όπως «η Καταλωνία είναι Ισπανία» και «μαζί είμαστε δυνατότεροι», φώναζαν: «Ζήτω η Καταλωνία! Ζήτω η Ισπανία!».

Λίγες ώρες αργότερα ο ηγέτης της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζδεμόν ανακοίνωσε ότι η Καταλωνία θα εφαρμόσει τη νομοθεσία που αφορά το δημοψήφισμα, η οποία προβλέπει την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας εφόσον τα αποτελέσματα καταδείξουν την επικράτηση του «ναι», κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή