Δέσμευση Παρισιού για υποδοχή 10.000 προσφύγων στη χώρα μέχρι το 2019

Δέσμευση Παρισιού για υποδοχή 10.000 προσφύγων στη χώρα μέχρι το 2019

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παρίσι δεσμεύτηκε να υποδεχτεί 10.000 πρόσφυγες έως τον Οκτώβριο του 2019, ανάμεσά τους 3.000 από αποστολές προστασίας στο Νίγηρα και το Τσαντ, ως μέρος του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Σε μια ευρωαφρικανική μίνι σύνοδο κορυφής στο Παρίσι στις 28 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε προτείνει να γίνεται στον Νίγηρα και το Τσαντ η «ταυτοποίηση» των ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία τους «το συντομότερο δυνατόν», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

Η διαδικασία αυτή, που θα επιτρέψει να χορηγείται άσυλο στους αιτούντες ενώ βρίσκονται ακόμη σε αφρικανικό έδαφος, θα μπορούσε να γίνει σε ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί ασφαλείς, στον Νίγηρα και το Τσαντ, υπό την επίβλεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είχε διευκρινίσει ο Γάλλος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή