Σκληρές προτάσεις Τραμπ για μετανάστες

Σκληρές προτάσεις Τραμπ για μετανάστες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αναγκαία χαρακτήρισε χθες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την επιβολή των σκληροπυρηνικών μεταναστευτικών του προτάσεων, προσφέροντας σε αντάλλαγμα νομική προστασία από το ενδεχόμενο απέλασης για εκατοντάδες χιλιάδες νέους μετανάστες, πολλοί από τους οποίους έφθασαν παράνομα στις ΗΠΑ ως παιδιά και είναι γνωστοί ως «ονειροπόλοι».

Ο κατάλογος αιτημάτων του Τραμπ, τον οποίο ο πρόεδρος παρουσίασε στην ηγεσία του Κογκρέσου, περιλαμβάνει τη ριζική μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής αδειών εργασίας, την καταπολέμηση του φαινομένου των ασυνόδευτων ανήλικων παράτυπων μεταναστών και την κατασκευή του τείχους κατά μήκος των νότιων συνόρων των ΗΠΑ. Οι Δημοκρατικοί έχουν δεσμευθεί να εμποδίσουν την ψήφιση των προτάσεων Τραμπ για τους «ονειροπόλους». Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, που προσέφεραν αμνηστία στους «ονειροπόλους».

Σύμφωνα με την επιστολή του Λευκού Οίκου προς την ηγεσία του Κογκρέσου, η κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταρρυθμίσει ριζικά το σύστημα της πράσινης κάρτας, περιορίζοντάς το σε συζύγους και ανήλικα τέκνα Αμερικανών υπηκόων και μόνιμων κατοίκων, δίνοντας έτσι τέλος στη «μεταναστευτική αλυσίδα», όπως τη χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος.

Αντιπαράθεση

Στο μεταξύ, σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο Τραμπ, μέσω Twitter, ενεπλάκη το Σαββατοκύριακο ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Τενεσί, Μπομπ Κόρκερ.

«Είναι πολύ κρίμα που ο Λευκός Οίκος έχει μετατραπεί σε παιδικό σταθμό ενηλίκων», έγραψε ο Κόρκερ, απαντώντας σε προσβλητικά μηνύματα του προέδρου Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο βετεράνος γερουσιαστής αποφάσισε να μην επιδιώξει την επανεκλογή του λόγω «φόβου».

Την ίδια ώρα, από αγώνα αμερικανικού φούτμπολ αποχώρησε το βράδυ της Κυριακής ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, μετά την απόφαση ορισμένων παικτών να γονατίσουν κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου. Ορισμένοι παίκτες της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο και εκείνης της Ιντιανάπολις φόρεσαν μπλούζες με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας με στόχο Αφροαμερικανούς και γονάτισαν στον εθνικό ύμνο. Ο Μάικ Πενς αποχώρησε αμέσως από τον αγώνα, επικρίνοντας τους παίκτες για την πρωτοβουλία τους αυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή