Χάκερ από τη Β. Κορέα υπέκλεψαν σχέδια πολέμου των ΗΠΑ και Ν. Κορέας

Χάκερ από τη Β. Κορέα υπέκλεψαν σχέδια πολέμου των ΗΠΑ και Ν. Κορέας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χάκερ από τη Βόρεια Κορέα υπέκλεψαν σύμφωνα με δημοσιεύματα μεγάλο όγκο στρατιωτικών εγγράφων από τη Νότια Κορέα, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου δολοφονίας του Bορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η πληροφορία για την υποκλοπή των εν λόγω εγγράφων προέρχεται από το υπουργείο άμυνας της χώρας, σύμφωνα με τον Rhee Cheol-hee, μέλος του κοινοβουλίου της Ν. Κορέας.

Σύμφωνα όσα μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο του BBC, τα έγγραφα περιλαμβάνουν σχέδια δράσης σε περίπτωση πολέμου και έχουν συνταχθεί από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.  Επίσης, περιλαμβάνουν αναφορές των ανώτερων διοικητών των συμμάχων.

Πέρα από τα σχέδια των ειδικών δυνάμεων της χώρας, στα έγγραφα που φέρεται να έχουν υποκλαπεί  υπάρχουν και πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας στο νότο.

Το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας έχει αρνηθεί να σχολιάσει επισήμως τους ισχυρισμούς.

Ο Rhee ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 80% των αρχείων που έχουν υποκλαπεί δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, ενώ ο όγκος των στρατιωτικών αρχείων αγγίζει τα 235 GB.

Η υποκλοπή πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2016. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, η Ν. Κορέα ανακοίνωσε την υποκλοπή ενώ κατηγόρησε τη Β. Κορέα ότι υποκίνησε την εν λόγω ενέργεια.

Η Βόρεια Κορέα αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή