Η τύχη του πεδίου θανάτου στο Λας Βέγκας

Η τύχη του πεδίου θανάτου στο Λας Βέγκας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή τη φορά ο τόπος της τραγωδίας είναι ένα κομμάτι γης έκτασης 60 στρεμμάτων χωρίς καμία μόνιμη δομή. Πρόκειται για το ορθογώνιο ασφαλτοστρωμένο τμήμα που περιβάλλεται από τους δρόμους της περίφημης λωρίδας του Λας Βέγκας. Γνωστό και ως «Χωριό του Λας Βέγκας», υπάρχουν εκεί στημένες κάποιες τέντες και μία μεγάλη σκηνή. Εκεί οργανώνονται μικρές μουσικές συναυλίες και ροντέο. Τη νύχτα της 1ης Οκτωβρίου, όταν βρίσκονταν εκεί συγκεντρωμένα 22.000 άτομα που παρακολουθούσαν φεστιβάλ μουσικής κάουντρι, ο χώρος μετατράπηκε σε πεδίο θανάτου.

Από το Κόλουμπαϊν μέχρι το Σάντι Χουκ και έως το κλαμπ Παάλς αυτοί που απομένουν πίσω πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον χώρο του φονικού και τη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στη μνήμη και τα βήματα προς το μέλλον. Κάποιοι αποφάσισαν να γκρεμίσουν τα κτίρια όπου έγιναν τα φονικά, άλλοι τα ανακαίνισαν και άνοιξαν εκ νέου ή απλώς τα ξαναχρησιμοποίησαν χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Το Λας Βέγκας, ωστόσο, έχει κάποια πολύ ιδιαίτερα θέματα. Δεν υπάρχει καμία μόνιμη δομή στον συναυλιακό χώρο και ο φονιάς δεν βρισκόταν στον ίδιο χώρο με τα θύματα. Ο Στίβεν Πάντοκ πυροβολούσε από τον 32ο όροφο του Μάνταλεϊ Μπέι Ριζόρτ και Καζίνο, περίπου 500 μέτρα από τη Σάουθ Λας Βέγκας Μπούλεβαρντ. Οι δύο χώροι ανήκουν στη MGM Resorts International, που πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με αυτούς.

Η Μπάρμπαρα Πόμα, ιδιοκτήτρια του νάιτ κλαμπ Παλς στο Ορλάντο όπου 49 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλου, λέει ότι η απόφαση δεν είναι εύκολη. «Υπάρχουν τόσα συναισθήματα και αυτά τα συναισθήματα αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Δεν πρέπει να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις» λέει, τονίζοντας ότι ακόμα μελετά τι θα γίνει με το Παλς.

Οι άνθρωποι που έχουν κάποια σχέση με τη διαχείριση των τοποθεσιών ομαδικών δολοφονιών, αφού η αστυνομία ολοκληρώσει το έργο της, γνωρίζουν ότι χρονοβόρες και δύσκολες συζητήσεις θα λάβουν χώρα με την MGM. Ακόμα δυσκολότερο είναι το τι θα συμβεί με το δωμάτιο του ενόπλου στο ξενοδοχείο. «Ο χώρος αυτός είναι καταραμένος. Για εμένα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μετατραπεί ο χώρος ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμος», λέει ο Τζέιμς Χόουντον, επικεφαλής του Κέντρου για την Ειρήνη και την Πρόληψη της Βίας στο Βιρτζίνια Τεκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή