Απειλές Τραμπ για κλείσιμο του ΝΒC και άλλων αμερικανικών δικτύων

Απειλές Τραμπ για κλείσιμο του ΝΒC και άλλων αμερικανικών δικτύων

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να κλείσει το NBC και άλλα αμερικανικά δίκτυα με την κατηγορία ότι αναπαράγουν ψεύτικες ειδήσεις (fake news), βάσει των όσων αναφέρει σε μία ανάρτηση του στο Twitter. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ απειλεί τα εν λόγω δίκτυα εμμέσως με αναστολή των αδειών τους, σημειώνοντας ότι αποτελούν «κακό για τη χώρα». 

Το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης έρχεται σε απάντηση δημοσιεύματος του NBC, το οποίο ανέφερε ότι ο Τραμπ επιθυμεί να αυξήσει στο δεκαπλάσιο το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ μετά από μια σύντομη ενημέρωση, η οποία έδειξε μείωσή των αμερικανικών πυρηνικών από το 1960. Το δημοσίευμα επικαλείται τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι φέρεται πως ήταν παρόντες όταν ο Τραμπ έκανε τα εν λόγω σχόλια. Ο Τραμπ χαρακτήρισε «φανταστική» την είδηση στην αμέσως προηγούμενη ανάρτησή του, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι το αμερικανικό δίκτυο μεταδίδει ψεύτικες ειδήσεις, όπως το CNN, το οποίο είχε κατηγορήσει στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο.

Από την αρχή της θητείας του ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει βάλει στο στόχαστρο μέσα ενημέρωσης τα οποία του ασκούν κριτική, κάτι το οποίο έγινε εμφανές από την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως πρόεδρος, όταν κατηγόρησε έναν ρεπόρτερ του CNN για τις «ψεύτικες ειδήσεις» που μεταδίδει το μέσο του. 

Σήμερα, οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 4.000 πυρηνικές κεφαλές. Το NBC σημείωσε ότι μολονότι οι προηγούμενοι πρόεδροι εκσυγχρόνισαν αυτά τα όπλα, η προσθήκη νέων ή η κατασκευή απαγορευμένων θα παραβίαζε τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρ

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας αλλά και μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της έναρξης μίας νέας κούρσας εξοπλισμών. «Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν και να αυξήσουν την πυρηνική ικανότητά τους», είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter στα τέλη Δεκεμβρίου. 

(Πηγή: ΑΠΕ, Independent)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή