Μη διαθέσιμη η Airbnb σε περιοχές του Πεκίνου

Μη διαθέσιμη η Airbnb σε περιοχές του Πεκίνου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Τις αγγελίες ενοικίασης σπιτιών στο Πεκίνο απέσυρε η αμερικανική υπηρεσία βραχυχρόνιας εκμίσθωσης ακινήτων Airbnb Inc, τη στιγμή που η κινεζική πρωτεύουσα προετοιμάζεται για την πραγματοποίηση του 18ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στις 18/10. Χθες, το Reuters έκανε αναζήτηση στις αγγελίες της Airbnb για ενοικίαση στο κέντρο του Πεκίνου, ωστόσο η αναζήτηση εμφάνισε μηδενικά αποτελέσματα για τον Οκτώβριο. «Εξαιτίας εξωγενών συνθηκών, η ενοικίαση σπιτιών σε ορισμένες περιοχές του Πεκίνου είναι μη διαθέσιμη μέχρι τις 31/10», απάντησε η Airbnb. Οι βραχυχρόνιες ενοικιάσεις παραμένουν μη διαθέσιμες και σε άλλες τοπικές υπηρεσίες. Η κίνηση αυτή έρχεται μία εβδομάδα πριν από την πραγματοποίηση του συνεδρίου, στο οποίο αναμένεται ο Σι Τσινπίνγκ να συγκεντρώσει δυνάμεις για την αναμόρφωση της ηγεσίας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια και είναι το σπουδαιότερο γεγονός της πολιτικής ατζέντας της Κίνας, με αποτέλεσμα τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Τέτοια υψηλού κύρους γεγονότα συνοδεύονται από ενισχυμένη εποπτεία και διαδικτυακή λογοκρισία. Το 2012, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, διεκόπη η πρόσβαση στη μηχανή αναζήτησης της Google, ενώ μέχρι σήμερα παραμένουν μπλοκαρισμένες όλες οι υπηρεσίες Google. Φέτος, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε ελέγχους ταυτοτήτων σε σταθμούς του μετρό και αλλού, σε μια προσπάθεια να συλλάβουν όσους εμπλέκονται σε αδήλωτη εργασία και όσους κατοικούν παράνομα στο Πεκίνο. Η Airbnb και άλλες ιστοσελίδες φιλοξενίας και ενοικίασης συνιστούν γκρίζα νομική ζώνη στην Κίνα. Φυσιολογικά, οι τουρίστες είναι αναγκασμένοι να δηλώσουν κατοικία στην τοπική αστυνομία με τη χρήση διαβατηρίου ή ταυτότητας, ωστόσο, στην περίπτωση της Airbnb, η υποχρέωση αυτή μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί λόγω των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων. Μέχρι στιγμής, το υπ. Δημόσιας Ασφάλειας και η τοπική αστυνομία δεν έχουν δώσει απάντηση για το ζήτημα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή