Και η σύζυγός του εγκαταλείπει τον Ουάινσταϊν

Και η σύζυγός του εγκαταλείπει τον Ουάινσταϊν

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σχεδιάστρια Τζορτζίνα Τσάπμαν έσπασε χθες την εξαήμερη σιωπή της σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που πραγματοποιούσε ο σύζυγός της κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Ουάινσταϊν, λέγοντας ότι τον εγκαταλείπει και πρόκειται να ζητήσει διαζύγιο.

Η Τσάπμαν, σε ανακοίνωσή της που έδωσε στο περιοδικό People, επισημαίνει ότι η «καρδιά της σπάζει» για τις γυναίκες που έπεσαν θύματα του συζύγου της. Η απόφασή της να δημοσιοποιήσει τις επόμενες κινήσεις της έρχεται σε μια στιγμή που από πολλούς ακούστηκαν εκκλήσεις προκειμένου να γίνει μποϊκοτάζ στη μάρκα που λάνσαρε, τη Marchesa την οποία δημιούργησε με τη φίλη της Κάρεν Κρεγκ το 2004. Πρόκειται για την ίδια χρονιά που η Τσάπμαν συνάντησε τον Ουάινσταϊν σε ένα πάρτι προτού αυτός συνεχίσει τις περιπέτειές του με άλλες γυναίκες.

Η μάρκα ρούχων της γυναίκας του Ουάινσταϊν επωφελήθηκε από τις επαφές του και τώρα μόνο ο χρόνος μπορεί να αποκαλύψει κατά πόσον θα διασωθεί μετά την απομάκρυνση της Τσάπμαν από τον Ουάινσταϊν.

Την ίδια στιγμή και ενώ οι καταγγελίες για τη σεξουαλική παρενόχληση από τον κινηματογραφικό παραγωγό αυξάνονται διαρκώς, η ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν επισημαίνει πως αισθάνεται «πολύ άσχημα» για τον Ουάινσταϊν, ο οποίος απομακρύνθηκε από την εταιρεία του. Η Λόχαν έκανε την προαναφερθείσα επισήμανση σε ένα βίντεο στο Instagram την Τρίτη, αλλά τελικά το βίντεο αυτό διαγράφηκε από τον ιστότοπο. Ωστόσο, πολλοί ακόλουθοί της είδαν το βίντεο και το ανέβασαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, η Λόχαν απηύθυνε έκκληση στη σύζυγο του Ουάινσταϊν, Τζορτζίνα Τσάπμαν «να πάρει θέση και να σταθεί στο πλάι του συζύγου της». Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του ολιγόλεπτου βίντεο εμφανίζεται ένα εικονίδιο με φωτοστέφανο δίπλα στο όνομα Χάρβεϊ. Η Λόχαν δέχθηκε σκληρότατες επικρίσεις για το βίντεο που δημοσιοποίησε.

Tέλος, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών κατά του κινηματογραφικού παραγωγού, το τέως πρώτο ζεύγος των ΗΠΑ, οι Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τη συμπεριφορά του Χάρβεϊ Ουάινσταϊν, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «οποιοσδήποτε συμπεριφέρεται στις γυναίκες με τέτοιο μειωτικό τρόπο πρέπει να καταδικάζεται και να λογοδοτεί ανεξαρτήτως του πλούτου και της κοινωνικής του θέσης».

Επίσης, ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει εξυμνώντας τον «ηρωισμό των γυναικών που βγήκαν και διηγήθηκαν αυτές τις επώδυνες ιστορίες», αναφερόμενος στις Ασλεϊ Τζουντ, Ασια Αρτζέντο, Ροζάνα Αρκέτ και Μίρα Σορβίνο αλλά και σε όλες τις άλλες νεαρές γυναίκες που κατήγγειλαν τη συμπεριφορά του κινηματογραφικού παραγωγού στους New York Times και στον New Yorker που τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύουν εκτενή αφιερώματα στο σκάνδαλο.

«Ολοι χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια κουλτούρα, ενισχύοντας τα κορίτσια μας και μαθαίνοντας στα αγόρια μας την τιμιότητα και τον σεβασμό, έτσι ώστε να αποκλειστούν αυτού του είδους οι συμπεριφορές στο μέλλον» αναφέρει η ανακοίνωση του ζεύγους Ομπάμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τέως πρόεδρος Ομπάμα δεν έκανε καμία αναφορά στην κόρη του Μάλια, η οποία εργάστηκε ως δόκιμη για την εταιρεία του Ουάινσταϊν ούτε και στα χρήματα που ο κινηματογραφικός παραγωγός βοήθησε να συγκεντρωθούν με διάφορα γεύματα για το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο κατάλογος των γυναικών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικώς από τον Χάρβεϊ Ουάινσταϊν διαρκώς μεγαλώνει, καθώς οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι θύματα του κινηματογραφικού παραγωγού είχαν πέσει και η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου σε νεότερη ηλικία. Οι δύο γυναίκες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με την εφημερίδα New Υork Τimes και μαζί με άλλες πέντε γυναίκες κατήγγειλαν τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστησαν από τον Ουάινσταϊν, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί εξαιτίας των καταγγελιών που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας απομακρύνθηκε από την εταιρεία που είχε ιδρύσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή