Στους 31 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Στους 31 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απολογισμός των νεκρών από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ αυξήθηκε στους 31, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Σονόμα, η οποία επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη.

«Έχουμε συνολικά 17 θανάτους πλέον (…) στην κομητεία μας», δήλωσε ο σερίφης Ρόμπερτ Τζορντάνο στους δημοσιογράφους.

Οκτώ νεκροί έχουν αναφερθεί στην κομητεία Μεντοσίνο, τέσσερις στην κομητεία Νάπα και δύο στην κομητεία Γιούμπα.

Ο σερίφης έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δέκα εκ των θυμάτων μετά την αναγνώρισή τους, στην πλειονότητά τους γηραιών ανθρώπων, κι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους τους.

Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται αφότου ξέσπασαν οι πυρκαγιές την Κυριακή κι εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι ακόμη πιο βαρύς.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Τζέρι Μπράουν έχει κηρύξει τις πληγείσες κομητείες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Την Πέμπτη, ένα νομοσχέδιο που προβλέπει τη χορήγηση ομοσπονδιακής βοήθειας ύψους 36,5 δισεκ. δολαρίων σε Πολιτείες που επλήγησαν πρόσφατα από φυσικές καταστροφές (Τέξας, Φλόριντα, Πουέρτο Ρίκο, Καλιφόρνια), εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 353 ψήφους έναντι 69. Όλοι όσοι ψήφισαν κατά ήταν Ρεπουμπλικάνοι. Το νομοσχέδιο θα εξεταστεί τώρα από τη Γερουσία.

Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έχουν απανθρακώσει μια έκταση 1.900.000 στρεμμάτων, μετατρέποντας ολόκληρες συνοικίες της πόλης Σάντα Ρόσα σε στάχτες.

Πηγή: ΑΠΕ, SPUTNIK, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή