«Συγνώμη» Βρετανού ΥΠΟΙΚ που αποκάλεσε «εχθρό» την Ευρώπη

«Συγνώμη» Βρετανού ΥΠΟΙΚ που αποκάλεσε «εχθρό» την Ευρώπη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ ζήτησε συγγνώμη σήμερα επειδή χαρακτήρισε «εχθρό» την Ευρωπαϊκή Ένωση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Χάμοντ προσπάθησε να κατευνάσει τους Συντηρητικούς που τον κατηγορούν ότι έχει υιοθετήσει πολύ ήπια στάση απέναντι στις Βρυξέλλες. Ορισμένες βρετανικές εφημερίδες, που έχουν ταχθεί υπέρ του Brexit, ζήτησαν μάλιστα την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

«Κατανοώ ότι τα πάθη είναι οξυμένα, κατανοώ ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ ισχυρές απόψεις αλλά όλοι μας είμαστε στο ίδιο σημείο, όλοι έχουμε την ίδια ατζέντα» είπε, στη συνέντευξη αυτή και συνέχισε: «Ο εχθρός, οι αντίπαλοι, είναι εκεί έξω, στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Εκείνοι είναι με τους οποίους πρέπει να διαπραγματευτούμε. Πρέπει να διαπραγματευτούμε σκληρά για να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία», πρόσθεσε.

Λίγο μετά ωστόσο, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη. «Σε μια συνέντευξη σήμερα επεσήμαινα ότι είμαστε ενωμένοι στη χώρα. Λυπάμαι που έκανα κακή επιλογή λέξεων. Εργαζόμαστε με τους φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία για το Brexit», έγραψε στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση του εξόργισε τις βρετανικές εφημερίδες που έχουν ταχθεί υπέρ του Brexit και επικρίνεται από ορισμένους Συντηρητικούς –μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νάιτζελ Λόσον– επειδή δεν συμφώνησε να δαπανηθούν τώρα χρήματα για να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες ώστε να είναι έτοιμη η χώρα στην περίπτωση που αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς να έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία προηγουμένως.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, απέφυγε να διευκρινίσει αν θα ψήφιζε υπέρ του Brexit αν διεξαγόταν ένα νέο δημοψήφισμα. «Κάναμε δημοψήφισμα. Ξέρετε τι ψήφισα» είπε.

Ο Χάμοντ είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Την Πέμπτη, η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι είπε ότι η πρωθυπουργός εμπιστεύεται πλήρως τον υπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή