Νέα μαρτυρία για τον θηρευτή Ουάινσταϊν

Νέα μαρτυρία για τον θηρευτή Ουάινσταϊν

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια Βρετανίδα ηθοποιός, η οποία βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της στη βρετανική βιομηχανία του θεάματος κατά τη δεκαετία του 1990, υποστηρίζει ότι η τροχιά επιτυχίας στην οποία βρισκόταν καταστράφηκε μετά τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Ουάινσταϊν. Η Σόφι Ντιξ ισχυρίστηκε ότι ο μεγιστάνας του Χόλιγουντ την παρενόχλησε σεξουαλικά αφού την προσκάλεσε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο «Σαβόι», προκειμένου να δουν μαζί κάποιες σκηνές από την καθημερινή κινηματογράφηση. Σήμερα υποστηρίζει ότι αυτό που συνέβη μετά ήταν το πιο «καταστρεπτικό πράγμα που συνέβη στη ζωή μου».

Η Ντιξ επρόκειτο να συμμετάσχει σε μία ταινία με τον Κόλιν Φερθ το 1990 και δέχθηκε την πρόσκληση του κινηματογραφικού παραγωγού με αφέλεια. Από τη στιγμή που έφτασε στο δωμάτιό του, «άρχισαν να κτυπάνε όλοι οι συναγερμοί», καθώς μία στιγμή μετά την είσοδό της η νεαρή ηθοποιός, που ήταν 22 ετών τότε, βρέθηκε να παλεύει στο κρεβάτι του και αυτός να της τραβάει τα ρούχα. Το επεισόδιο την τραυμάτισε ψυχικά και της προκάλεσε κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο κρεβάτι επί έξι μήνες, όποτε και αποφάσισε ότι οι ταινίες δεν ήταν για αυτήν. «Αποφάσισα ότι, αν αυτό σημαίνει να είσαι ηθοποιός, δεν το θέλω», λέει σήμερα.

Η Ντιξ, η οποία σήμερα είναι 48 ετών και σεναριογράφος, θεωρούσε ότι ήταν έτοιμη να σταδιοδρομήσει στον κινηματογράφο καθώς έπαιξε στις ταινίες «Τhe Hour of the Pig» στη Βρετανία και στο «The Advocate» στις ΗΠΑ. Οταν ο Ουάινσταϊν την προσκάλεσε για δείπνο στο «Τζο Αλεν», ένα εστιατόριο όπου συχνάζουν άνθρωποι από τον κόσμο του θεάματος, ένιωσε κολακευμένη.

Είχε συναντήσει τον Ουάινσταϊν κοινωνικά μαζί με συναδέλφους του που εργάζονταν στη βιομηχανία του θεάματος, αλλά ήταν νευρική για την πρώτη προσωπική της συνάντηση, διότι ο Ουάινσταϊν ήταν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στο Χόλιγουντ.

«Ισως να πήγα για να μιλήσουμε για την ταινία, ίσως να πήγα επειδή ήταν ένα δείπνο στο “Τζο Αλεν” με κάποιον από το Χόλιγουντ. Το θέμα είναι ότι τον είχα συναντήσει και πριν κάνω την ταινία μαζί του. Ηταν μία συγκλονιστική περίοδος της ζωής μου. Ημουν ανοικτή και ευκολόπιστη και δεν είχαν ποτέ συναντήσει έναν σεξουαλικό θηρευτή. Δεν είχα σκεφτεί καν αυτήν την περίπτωση».

«Ο Ουάινσταϊν σιγουρεύτηκε ότι το κρασί θα έρρεε», θυμάται η Ντιξ. Της είπε ότι είχε προβλήματα με τις σκηνές κάποιας ταινίας και την προσκάλεσε στο δωμάτιο του να τις δούνε μαζί. «Πήγα αφελώς και γεμάτη εμπιστοσύνη. Υποθέτω ότι πίστεψα ό,τι μου έλεγε». Ωστόσο, «μόλις βρέθηκα εκεί κατάλαβα ότι έκανα ένα τεράστιο λάθος. Ανέβηκα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και θυμάμαι ότι μίλησε για κάποιο μασάζ και αυτό με αηδίασε. Νομίζω ότι μου έδειξε την πλάτη του και το βρήκα αυτό τρομακτικό. Πριν το καταλάβω, προσπάθησε να με γδύσει και να με καθηλώσει στο κρεβάτι και εγώ φώναζα “όχι, όχι, όχι”. Στη συνέχεια έτρεξα στο μπάνιο και κλειδώθηκα μέσα. Οταν άνοιξα, βρισκόταν εκεί και αυνανιζόταν. Ξανακλείδωσα την πόρτα και όταν άκουσα ότι είχε έρθει η υπηρεσία δωματίου έτρεξα και έφυγα».

H Εμα Τόμσον δήλωσε ότι ο Ουάινσταϊν δεν είναι εξαρτημένος από το σεξ, αλλά πρόκειται για σεξουαλικό θηρευτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή