Δείπνο εργασίας Μέι – Γιούνκερ σήμερα στις Βρυξέλλες

Δείπνο εργασίας Μέι – Γιούνκερ σήμερα στις Βρυξέλλες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείπνο εργασίας με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν την περασμένη εβδομάδα οι συνομιλίες για το Brexit.

«Πρόκειται για ένα άτυπο δείπνο κατά το οποίο η πρωθυπουργός Μέι και ο πρόεδρος Γιούνκερ θα συζητήσουν ευρύτερα ευρωπαϊκά και γεωπολιτικά θέματα», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι δύο πλευρές ζήτησαν τη συμμετοχή και των επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ωστόσο, όπως είπε, το μενού των συζητήσεων θα είναι «πιο ευρύ» και θα αφορά μεταξύ άλλων την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής αλλά και την ατζέντα των G7 και G20.

Eρωτηθείς σχετικά με το γιατί δεν ανακοίνωσε η Επιτροπή την εν λόγω συνάντηση, παρ' όλο που είχε προγραμματιστεί από καιρό, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι ανακοινώθηκε ταυτόχρονα από τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, μόλις επιβεβαιώθηκε η ακριβής ημερομηνία.

Τέλος, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει ομόφωνη εντολή από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ να διαπραγματευτεί το Brexit και δε θα προβεί σε «εικασίες» για το ποιο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή