Τραμπ: Ο Κόουμι προστάτευσε την Κλίντον

Τραμπ: Ο Κόουμι προστάτευσε την Κλίντον

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Με «ψέματα και διαρροές» προστάτευσε τη Χίλαρι Κλίντον ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόουμι, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αμφισβήτησε χθες την αξιοπιστία της έρευνας του FBI γύρω από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

«Ουάου, το FBI επιβεβαίωσε ότι ο Κόουμι συνέταξε επιστολή απαλλάσσοντας τη στρεβλή Χίλαρι πριν ολοκληρωθεί η έρευνα. Πού είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης;» αναρωτήθηκε σε χθεσινό του μήνυμα στο Twitter ο πρόεδρος Τραμπ. Παρά τις εκτιμήσεις του Τραμπ περί προνομιακής μεταχείρισης της κ. Κλίντον από τον Τζέιμς Κόουμι, η πρώην ΥΠΕΞ έχει δηλώσει δημόσια ότι η ανακοίνωση του Κόουμι στα τέλη Οκτωβρίου 2016 ότι το FBI ερευνά νέα στοιχεία για τα emails τής υπουργού της κόστισε τις προεδρικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ αμφισβήτησε τη διήγηση της Δημοκρατικής βουλευτού Φρεντερίκα Ουίλσον, η οποία φέρεται να άκουσε τον πρόεδρο Τραμπ να λέει στο τηλέφωνο στη χήρα του Αμερικανού στρατιωτικού Ντέιβιντ Τζόνσον, ο οποίος σκοτώθηκε σε επιχείρηση στον Νίγηρα, ότι ο σύζυγός της «ήξερε πού έμπλεκε». Τις δηλώσεις του αυτές διέψευσε χθες ο πρόεδρος Τραμπ, γράφοντας στο Twitter: «Δημοκρατική βουλευτής παραποίησε εντελώς όσα είπα για στρατιώτη, που έπεσε στη μάχη (και διαθέτω αποδείξεις). Λυπηρό!».

Στο μεταξύ, το προεδρικό διάταγμα με στόχο την απαγόρευση εισόδου πολιτών οκτώ μουσουλμανικών χωρών στις ΗΠΑ δέχθηκε χθες ένα ακόμη δικαστικό πλήγμα, μετά την κήρυξή του ως αντισυνταγματικού από ομοσπονδιακό δικαστή στο Μέριλαντ. Μία ημέρα νωρίτερα, ομοσπονδιακό δικαστήριο της Χαβάης διέταξε την αναστολή εφαρμογής του διατάγματος, που επρόκειτο να τεθεί αυτή την εβδομάδα σε εφαρμογή.

Η απαγόρευση εισόδου αφορά πολίτες με διαβατήρια από το Ιράν, τη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη, τη Σομαλία, το Τσαντ και τη Βόρεια Κορέα. Την ίδια στιγμή, εν αμφιβόλω ετέθη χθες προσχέδιο δικομματικής συμφωνίας στη Γερουσία, η οποία θα εξασφάλιζε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων δεν θα αυξάνονταν σε περίπτωση αναστολής του νόμου του προέδρου Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή