ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο – μία νεκρή και εννέα τραυματίες

polonia-epithesi-me-machairi-se-emporiko-kentro-amp-8211-mia-nekri-kai-ennea-traymaties-2214589

Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποίησε ένας άνδρας σε εμπορικό κέντρο της νοτιοανατολικής Πολωνίας, σκοτώνοντας μία 50χρονη γυναίκα και τραυματίζοντας σοβαρά εννέα ακόμα άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Η επίθεση έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ δράστης φέρεται να είναι ένας 27χρονος Πολωνός. 

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των τοπικών αστυνομικών αρχών, ο δράστης επιτέθηκε στους ανθρώπους από πίσω, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από ορισμένους ιδιοκτήτες μαγαζιών του εμπορικού κέντρου, οι οποίοι τον παρέδωσαν στην αστυνομία. 

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. 

«Προς το παρόν, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα κίνητρα αυτής της επίθεσης δεν είναι τρομοκρατικά ή ιδεολογικά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Κρζιστόφ Πομπούτα και πρόσθεσε: «πιστεύω ότι αυτός ο άνδρας έπασχε από κατάθλιψη, εκεί πηγάζουν οι ενέργειές του. Μιλούσε για μια δύσκολη κατάσταση που βίωνε, έλεγε ότι ήταν μια δύσκολη ημέρα για εκείνον».