ΚΟΣΜΟΣ

Και επίσημα Πρόεδρος της Βουλής ο Σόιμπλε – Το «δώρο» των εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών

constituent1
schaeuble123123

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, εκλέχθηκε σήμερα και επίσημα πρόεδρος της Βουλής, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ο Σόιμπλε, μέλος των συντηρητικών της Αγκελα Μέρκελ, συμφώνησε τον προηγούμενο μήνα να αφήσει το υπουργείο σε μια προσπάθεια να «σπρώξει» μέσω διαπραγματεύσεων τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε, 75 ετών είναι γνωστός για την εμμονή του με τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό καθώς και για το ρόλο που διαδραμάτισε κατά την περίοδο της κρίσης στην ευρωζώνη.

Η νέα πρόκληση για τον πρώην υπουργό θα είναι να καταφέρει να ηγηθεί σε μια Βουλή που πλέον θα απαρτίζεται και από μέλη του ακροδεξιού κόμματος AfD για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Πρωτότυπος αποχαιρετισμός

Oι εργαζόμενοι του υπ. Οικονομικών επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να αποχαιρετήσουν τον Σόιμπλε, που επί 8 χρόνια ήταν ο προιστάμενος τους στο Υπουργείο. 

Περίπου 400 εργαζόμενοι, ντυμένοι στα μαύρα, σχημάτισαν ένα μεγάλο ανθρώπινο «μηδέν», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατάφερε να ισοσκελίσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.