Τραμπ για τις κατηγορίες σε βάρος συνεργατών του: «Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία»

Τραμπ για τις κατηγορίες σε βάρος συνεργατών του: «Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα ότι δεν υπήρξε «καμία συνωμοσία» μεταξύ της ομάδας του και της Ρωσίας μετά τις πρώτες απαγγελίες κατηγοριών στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, σε βάρος, μεταξύ άλλων, του πρώην διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας Πολ Μάναφορτ.

«Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ!», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο μεγιστάνας. «Λυπάμαι, αυτά συνέβησαν πριν από χρόνια, προτού ο Πολ Μάναφορτ συμμετάσχει στην εκστρατεία Τραμπ» έγραψε επίσης. «Γιατί η διεφθαρμένη Χίλαρι και οι Δημοκρατικοί δεν βρέθηκαν στο στόχαστρο;» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι τα όσα καταλογίζονται στον Μάναφορτ εκτυλίχθηκαν πριν από τη θητεία του στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, ωστόσο στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι παράνομες δραστηριότητές του συνεχίστηκαν το 2017. Το κατηγορητήριο αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Μάναφορτ και ο συνεργάτης του Ρικ Γκέιτς συνωμότησαν προκειμένου να υπεξαιρέσουν χρήματα «από ή περίπου και μεταξύ του 2006 και 2017».

Παράλληλα, «ο πρόεδρος δεν παρεμβαίνει στη θέση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, δεν απολύει τον ειδικό εισαγγελέα. Το έχει δηλώσει και στο παρελθόν», είπε ο δικηγόρος του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα Τζέι Σεκούλοου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Λίγο νωρίτερα, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου τόνισε επίσης ότι οι κατηγορίες σε βάρος πρώην συνεργατών του Τραμπ δεν θα αλλάξουν τη συνεργασία του Λευκού Οίκου με τον ειδικό εισαγγελέα. «Ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να συνεργάζεται», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή