Ο σύμβουλος του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, «καίει» τους συνονόματούς του στις ΗΠΑ

Ο σύμβουλος του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, «καίει» τους συνονόματούς του στις ΗΠΑ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλος έχει το όνομα και άλλος τη «χάρη». Αυτό φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση αρκετών Ελληνοαμερικανών που τυχαίνει να ζουν στις ΗΠΑ και οι οποίοι τράβηξαν άθελα τους πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Αφορμή οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τον σύμβουλο του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα που σχετίζονται με τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

Επειδή όμως το όνομα «Παπαδόπουλος» κάθε άλλο παρά ασυνήθιστο είναι, οι συνονόματοι του συμβούλου του Τραμπ, δεν θα έπρεπε ίσως να απορήσουν όταν χτύπησε το τηλέφωνό τους και άκουσαν στην άλλη άκρη της γραμμής δημοσιογράφους να τους ζητούν μια δήλωση για το γεγονός.

Ενας από αυτούς είναι ο Τζορτ Παπαδόπουλος που εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο στη Νέα Υόρκη. Οπως ομολογεί, μιλώντας στους New York Times, «είναι αλήθεια ότι κυκλοφορούν αρκετοί από εμάς εκεί έξω». Και συνεχίζει χαριτολογώντας… «δημοσιογράφοι τηλεφώνησαν στους γονείς μου ενώ οι συνάδελφοί μου συνεχώς με πείραζαν». Η αρραβωνιαστικιά του το πήγε κι ένα βήμα παραπέρα φροντίζοντας να αποκαταστήσει τη φήμη του αγαπημένου της στο Twitter δημιουργώντας το hashtag “notmyGeorge".

Εκτός όμως από τον εν λόγω Παπαδόπουλο, ένας ακόμη Τζορτζ Παπαδόπουλος χρειάστηκε να υπομείνει τα αστεία συναδέλφων οι οποίοι του έλεγαν όταν κυκλοφόρησε η είδηση: «Εχεις συλληφθεί και έχεις καταδικαστεί, δεν γνωρίζαμε ότι δουλεύαμε με έναν εγκληματία».

Για τον οικονομικό σύμβουλο επίσης, Τζορτζ Παπαδόπουλο, από το Μίτσιγκαν ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα για να επισκεφτεί συγγενείς, τα λίγα λεπτά δημοσιότητας ήταν μάλλον ευχάριστη υπόθεση και αντιμετώπισε την κατάσταση με υποδειγματική αίσθηση του χιούμορ.

«Μόλις επέστρεψα από το χωριό μου όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με το όνομα αυτό. Η είδηση έφτασε μέχρι εκεί αλλά υπάρχουν τόσοι που ονομάζονται Γιώργος Παπαδόπουλος, συνεπώς δεν είναι θέμα», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter.

Σε δεύτερη ανάρτησή του γράφει: Κάποιος μόλις με πρόσθεσε σε μια λίστα με την ονομασία "Υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ". Οοοοοοοοχι!».

 

 

Σε άλλο μήνυμά του δηλώνει ότι ανυπομονεί για τη στιγμή που ο Τραμπ θα τον μπερδέψει με τον σωστό Τζορτζ Παπαδόπουλο και θα εκφράσει μέσω Twitter την υποστήριξή του. Το πιο χιουμοριστικό βέβαια όλων είναι το μήνυμά του ότι «αν έπαιρνε ένα δολάριο για κάθε φορά που κάποιος έκανε "like" στη φράση "δεν είμαι αυτός ο Τζορτζ Παπαδόπουλος" τότε θα μπορούσε να πληρώσει το κολέγιο της κόρης του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή