Ο κόσμος του πορνό γίνεται εικονικός

Ο κόσμος του πορνό γίνεται εικονικός

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές του 2014, η 31χρονη πολύπειρη ηθοποιός πορνογραφικών ταινιών Ελα Ντάρλινγκ κινηματογράφησε την πρώτη της ταινία εικονικής πραγματικότητας. Μόλις η Ντάρλινγκ παρακολούθησε το έργο ως θεατής, συνειδητοποίησε ότι όλα είχαν πλέον αλλάξει στον κόσμο του πορνό. Η εικονική πραγματικότητα αξιοποιεί πολλές κάμερες, αποτυπώνοντας κάθε σκηνή από εκατοντάδες γωνίες. Οταν οι σκηνές μοντάρονται, ο θεατής εξασφαλίζει θέα 180 ή 240 μοιρών του δωματίου, δίνοντάς του την αίσθηση ότι βρίσκεται εκεί και συμμετέχει στη δράση.

Οσο περιφρονημένη και εάν είναι, η πορνογραφία ευθύνεται για την εξάπλωση των πρώτων τυπογραφικών μηχανών, την ανάπτυξη του Ιντερνετ, τα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών και άλλων τεχνολογικών καινοτομιών. Παρότι η βιομηχανία του πορνό διαθέτει τα δικά της προβλήματα, σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση των γυναικών και των ανηλίκων και την εξάπλωση λοιμωδών νόσων, η εικονική πραγματικότητα στην πορνογραφία δεν στερείται και αυτή αμφισβήτησης. Μπορεί κανείς, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσει τη μορφή κάποιου άλλου στις εικονικές του περιπτύξεις; Κάποιες εταιρείες του χώρου επιλέγουν τώρα να προσθέσουν δυνατότητα αφής και οσμής στις ταινίες εικονικής πραγματικότητας.

Μία από τις πλέον πολυσυζητημένες καινοτομίες του πορνό είναι τα ρομπότ του σεξ. Το πρώτο, ονομαζόμενο Αρμονία, παρουσιάστηκε τον Μάιο από την εταιρεία Realbotix. Σε σαγηνευτικό βίντεο στο YouTube, η Αρμονία επιδεικνύει τα καλλίγραμμα πόδια, τα τέλεια στήθη, τα γεμάτα χείλια, ακόμη και την ευφυΐα της.

«Πώς νιώθετε για το σεξ;», ρωτά ο παρουσιαστής. «Το σεξ είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα στον κόσμο. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι κακό σε ό,τι αφορά το σεξ», απαντά η Αρμονία.

Ο δημιουργός της Αρμονίας αποκαλύπτει ότι η εταιρεία του κατασκευάζει ρομπότ, που μοιάζουν με κάποιον γνωστό του πελάτη. Αλλοτε για να μπορούν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με –εικονική ή εικονικό– πρώην σύντροφο ή με κάποιον, τον οποίο φαντασιώνονται. Η κατασκευή τέτοιου ρομπότ, όμως, απαιτεί γραπτή έγκριση από το «μοντέλο» για τη χρήση της μορφής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή