Η Ινδία ξεκινά έρευνες για τα Paradise Papers

Η Ινδία ξεκινά έρευνες για τα Paradise Papers

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί μετά τις αποκαλύψεις εμπιστευτικών εγγράφων για τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore επενδύσεις, από 95 Mέσα Eνημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ινδία, ήταν από τις χώρες που ενήργησαν άμεσα μετά την δημοσίευση των Paradise Papers καθώς συγκρότησε σήμερα μία επιτροπή αποτελούμενη από κυβερνητικούς αξιωματούχους προκειμένου να ερευνήσει υποθέσεις που περιλαμβάνονται στα έγγραφα που αποκαλύπτουν τις εξωχώριες επενδύσεις πλούσιων ιδιωτών και εταιρειών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η συγκεκριμένη έρευνα θα ανατεθεί σε αξιωματούχους κρατικών υπηρεσιών αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας.

Οι αποκαλύψεις των Paradise Papers για τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore επενδύσεις δόθηκαν στη δημοσιότητα από 95 μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Τα έγγραφα αυτά αναφέρονται σε επενδυτική δραστηριότητα προσώπων και εταιρειών, από τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος μέχρι τη βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας και μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Nike και η Glencore.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή