Νέα μαζική δολοφονία στο Τέξας

Νέα μαζική δολοφονία στο Τέξας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΤΙΝ. Είκοσι έξι μέλη της εκκλησίας των Βαπτιστών, που παρακολουθούσαν τη θεία λειτουργία της Κυριακής, δολοφόνησε ο 26χρονος Ντέβιν Κέλι στην κωμόπολη Σάδερλαντ Σπρινγκς του Τέξας, λιγότερο από ένα μήνα μετά την επίθεση με στόχο θεατές υπαίθριας συναυλίας στο Λας Βέγκας της Νεβάδας, με 58 νεκρούς. Ο δράστης βρήκε τον θάνατο λίγη ώρα μετά την επίθεση, ενώ άγνωστο παρέμενε μέχρι χθες το βράδυ εάν έδωσε τέλος στη ζωή του ή εάν υπέκυψε από τα πυρά περιοίκων που τον καταδίωξαν.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του σερίφη Τζο Τάκιτ, ο Κέλι εξήλθε λίγο πριν από τις έντεκα το πρωί από το όχημά του, ντυμένος με μαύρη στολή και κρατώντας αυτόματο όπλο. Ο Κέλι άνοιξε πυρ πριν μπει στο κτίριο της εκκλησίας, για να συνεχίσει να βάλλει με το αυτόματο όπλο τύπου AR-15 που έφερε. Τουλάχιστον 20 πιστοί τραυματίσθηκαν βαριά.

Ο Κέλι αποστρατεύθηκε κατόπιν δικαστικής απόφασης από την πολεμική αεροπορία, αφού κατηγορήθηκε για κακοποίηση της συζύγου και του βρέφους τους, και καταδικάσθηκε σε 12 μήνες κράτησης από το αεροδικείο το 2012.

Καταδίωξη από πολίτες

Ο δράστης έγινε αντιληπτός την ώρα που έβγαινε από την εκκλησία των Βαπτιστών από γείτονες. Ενας από τους γείτονες πήρε το τουφέκι του και πυροβόλησε κατά του Κέλι. Αλλος πήρε το αυτοκίνητό του και τον καταδίωξε, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την περιοχή με το όχημά του. Η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο του Κέλι, λίγη ώρα μετά το περιστατικό. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί βρήκαν τη σορό του δράστη, καθώς και σημαντικό αριθμό όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής αστυνομίας, τα πεθερικά του δράστη συνήθιζαν να εκκλησιάζονται στην εκκλησία του Σάδερλαντ Σπρινγκς, αν και απουσίαζαν την Κυριακή.

Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και η 14χρονη κόρη του ιερέα της εκκλησίας, πάστορα Φρανκ Πομερόι. Ο Πομερόι και η σύζυγός του, Σέρι, έλειπαν σε ταξίδι.

Δηλώσεις Τραμπ

Σε δηλώσεις του για το περιστατικό από την Ιαπωνία, όπου βρισκόταν χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να συσχετίσει το περιστατικό με την αντιπαράθεση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, επιλέγοντας να χαρακτηρίσει την επίθεση «πολύ κακή πράξη» από έναν «ιδιαίτερα διαταραγμένο άνθρωπο».

Το βράδυ της Κυριακής, ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ, χαρακτήρισε την επίθεση στην εκκλησία των Βαπτιστών «τη χειρότερη μαζική δολοφονία στην ιστορία του Τέξας». Η επίθεση στο Σάδερλαντ Σπρινγκς πραγματοποιήθηκε στην όγδοη επέτειο της επίθεσης στο στρατόπεδο Φορτ Χουντ του Τέξας, όταν μουσουλμάνος ταγματάρχης άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 13 ανθρώπους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή