Oι πολλές «σελίδες» της σεξουαλικής παρενόχλησης

Oι πολλές «σελίδες» της σεξουαλικής παρενόχλησης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και για όποιον αναρωτιέται, όχι, αυτό δεν αφορά το φλερτ. Το φλερτ είναι αμοιβαίο και αρέσει και στις δύο πλευρές, η παρενόχληση όχι». Κάπως έτσι τελειώνει μια μαρτυρία για σεξουαλική παρενόχληση, όχι από έναν ακόμη ηθοποιό ή παραγωγό, αλλά από μια ανώνυμη επαγγελματία στον χώρο του βιβλίου. Η μαρτυρία προέρχεται από το blog του αγγλικού περιοδικού The Bookseller, ενός εκ των παλαιότερων περιοδικών του χώρου που εκδίδεται εβδομαδιαίως από το 1858. Μόλις χθες μάλιστα έκλεισε η προθεσμία για τη συμμετοχή επαγγελματιών της εκδοτικής βιομηχανίας στη μεγάλη ηλεκτρονική έρευνα που διοργανώνει το περιοδικό για το επίμαχο θέμα, ζητώντας επίσης να μάθει πώς αντιμετώπισαν τις καταγγελίες, όσες έγιναν, τα αντίστοιχα τμήματα προσωπικού των εταιρειών.

Το CNBC μετέδωσε πριν από λίγες ημέρες ένα μεγάλο ρεπορτάζ για γυναίκες θύματα στον χώρο της διαφήμισης, το κυριακάτικο κύριο άρθρο του Guardian έθιγε το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία, εκείνη του βρετανικού κοινοβουλίου μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις αποκαλύψεις για εμπλοκή βουλευτών και στελεχών σε σκάνδαλα παρενοχλήσεων.

Είναι γεγονός ότι οι καταγγελίες εναντίον του Χάρβι Ουάινσταϊν προκάλεσαν ένα ντόμινο που ξεπέρασε τα όρια του Χόλιγουντ. Η αξία των αποκαλύψεων ειδώλων, όπως της Γκουίνεθ Πάλτροου ή της Αντζελίνα Τζολί, δεν είναι ότι επιβεβαιώνουν κάτι που αρκετοί γνώριζαν, αλλά επειδή ανοίγουν τον δρόμο στις πιο καθημερινές, πιο αδύναμες ίσως, αλλά το ίδιο σημαντικές φωνές διαμαρτυρίας. Σε αυτή την περίπτωση το Διαδίκτυο μαρτυρά τη δύναμή του ενώνοντας φωνές και περιπτώσεις. Είναι όλες οι μαρτυρίες έγκυρες «μετά 30 χρόνια», όπως πολλοί αναρωτιούνται; Αυτό μένει να φανεί. Πόσο τρομακτικό όμως είναι να επαναλαμβάνεται ένα τέτοιο έγκλημα για 30 χρόνια;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή