Ασαντ: Ο πόλεμος δεν τελείωσε με την ανακατάληψη της Ντέιρ αλ Ζορ

Ασαντ: Ο πόλεμος δεν τελείωσε με την ανακατάληψη της Ντέιρ αλ Ζορ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να μάχονται και αφού τελειώσει η μάχη για την ανακατάληψη της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, όπου βρίσκονται τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους, διαμήνυσε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, τον σύμβουλο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Ασαντ τόνισε πως θα στραφεί εναντίον όσων επιδιώκουν «να διχάσουν και να αποδυναμώσουν κράτη», κάνοντας σαφή υπαινιγμό στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, την συμμαχία Κούρδων και Αράβων που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και ελέγχουν πάνω από το 25% του συριακού εδάφους.

«Οι νίκες εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων, που ξεκίνησαν στο Χαλέπι και δεν θα τερματιστούν στο Ντέρι αλ Ζορ, αποτέλεσαν ένα κρίσιμο πλήγμα που απέτρεψε τα σχέδια διχοτόμησης και τους στόχους των τρομοκρατών», φέρεται να είπε ο Άσαντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.Ο Σύρος πρόεδρος θεωρεί «τρομοκρατικές» όλες τις οργανώσεις που μάχονται εναντίον του καθεστώτος του.

Την περασμένη Παρασκευή ο Βελαγιατί είχε προαναγγείλει ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα προελάσουν σύντομα για να καταλάβουν τη Ράκα –την οποία απελευθέρωσαν οι SDF– και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να διχοτομήσουν τη Συρία.

Στη σημερινή συνάντηση ο πρόεδρος Άσαντ είπε ότι η μάχη θα συνεχιστεί «μέχρι να επανέλθει η ασφάλεια και η σταθερότητα σε όλα τα συριακά εδάφη».

Αμερικανικά ελικόπτερα φέρονται να απομάκρυναν ορισμένους ξένους στρατιωτικούς διοικητές του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη Μαγιαντίν στη Συρία, δύο εβδομάδες πριν την επιχείρηση του συριακού στρατού για την απελευθέρωσή της, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μαγιαντίν, του μεγαλύτερου προπυργίου της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην περιφέρεια της Ντέιρ αλ-Ζορ, ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 14 του ίδιου μήνα. H πόλη λειτουργούσε ως κέντρο συσσώρευσης οπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού για το Ισλαμικό Κράτος, καθώς και ως πέρασμα για τη μεταφορά όπλων, μαχητών και αγαθών από τη Συρία στο Ιράκ και αντίστροφά.

Πηγή: REUTERS, AΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή