Γερμανία: Επιμένουν οι Πράσινοι για τις επανενώσεις οικογενειών

Γερμανία: Επιμένουν οι Πράσινοι για τις επανενώσεις οικογενειών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Οι Γερμανοί Πράσινοι επιμένουν στο θέμα της επανένωσης των οικογενειών των προσφύγων, αναγορεύοντάς το σε κεντρικό αίτημα στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Η οικογενειακή επανένωση με συζύγους που βρίσκονται νομίμως στη Γερμανία είναι το βασικό αίτημα της απεργίας πείνας στην οποία βρίσκονται πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Στέλεχος του βαυαρικού CSU, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ, εξέφρασε χθες αισιοδοξία ότι οι διαφορές στο προσφυγικό έχουν αρχίσει να γεφυρώνονται. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόαχιμ Χέρμαν, δήλωσε χθες ότι η αξίωση του CSU για τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων σε όλη τη γερμανική επικράτεια ταιριάζει «σχεδόν αυτολεξεί» με τις αξιώσεις του FDP. Ο Χέρμαν προσέθεσε ότι σε αυτό δεν θα υπάρξουν αντιρρήσεις ούτε από τους Πράσινους.

Η Κλαούντια Ροτ, μία εκ των δύο διαπραγματευτών του πράσινου κόμματος στο θέμα του προσφυγικού, διαφώνησε κάθετα. «Ανάμεσα στις προτάσεις του Γιόαχιμ Χέρμαν και στο δικό μας σχέδιο για κέντρα υποδοχής υπάρχουν τεράστιες διαφορές», δήλωσε η Ροτ στο περιοδικό Spiegel. «Θέλουμε, όσοι φθάνουν στη Γερμανία, να λαμβάνουν εξαρχής ανεξάρτητη συνδρομή στην αίτησή τους στη διαδικασία ασύλου», είπε. «Θέλουμε η διαδικασία αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη, αλλά πάνω απ’ όλα δίκαιη και εμπεριστατωμένη» προσέθεσε, θυμίζοντας ότι στα προαναχωρησιακά κέντρα τα παιδιά δεν πηγαίνουν καν σε κανονικό σχολείο.

Ως προς τις επανενώσεις οικογενειών, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, Κάτριν Γκέριγκ-Εκχαρτ, έκανε λόγο για «θεμελιώδη όρο». Τον τελευταίο χρόνο, η Γερμανία δεν παρέχει στους πρόσφυγες πλήρες άσυλο, αλλά καθεστώς μειωμένης προστασίας, το οποίο δεν τους επιτρέπει να φέρουν στη χώρα τις οικογένειές τους, πολλές εκ των οποίων έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή