Αυτοκίνητο παρέσυρε φοιτητές στη Γαλλία – Ψυχολογικά προβλήματα έχει ο δράστης

Αυτοκίνητο παρέσυρε φοιτητές στη Γαλλία – Ψυχολογικά προβλήματα έχει ο δράστης

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία, προκαλώντας τον τραυματισμό τριών Κινέζων σπουδαστών.

Ο 28χρονος δράστης έπεσε «εσκεμμένα» με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στους φοιτητές, ενώ συνελήφθη επί τόπου από τις αρχές. Πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι ήταν γνωστός στην αστυνομία καθώς βρισκόταν στο επίκεντρο μιας έρευνας για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου αλλά όχι για τρομοκρατικές υποθέσεις.

Αυτοκίνητο παρέσυρε φοιτητές στη Γαλλία – Ψυχολογικά προβλήματα έχει ο δράστης-1

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις Κινέζοι φοιτητές που τραυματίστηκαν μετά τη σύγκρουση και έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ειδικότερα, μια 23χρονη είναι σοβαρότερα τραυματισμένη, ένας νεαρός άνδρας και άλλη μια κοπέλα, ηλικίας 22 και 23 ετών, φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Ο δράστης φαίνεται πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, είχε νοσηλευτεί έως τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, Πιερ Υβ Κουιγιό. Βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας, όπως μεταδίδει το Europe1, υποστήριξε ότι «έλαβε εντολές» για να διαπράξει την ενέργεια αυτή. Ο δράστης «παραδέχθηκε πως ήθελε να παρασύρει (με το όχημά του) αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε από το σημείο ο εισαγγελέας της περιοχής.

Ο εισαγγελέας επέμεινε στο «ψυχιατρικό προφίλ» του 28χρονου, διευκρινίζοντας ότι ο νεαρός άνδρας παρακολουθείτο από ψυχολόγους στο πλαίσιο της διαδικασίας αναστολής έκτισης δύο ποινών του, με την υποχρέωση να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση λόγω του βαρύτατου ιστορικού του και είχε νοσηλευτεί έως τον Δεκέμβριο 2016, διευκρίνισε ο αντιεισαγγελέας.

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανά τρομοκρατικά κίνητρα, ο Κουιγιό απάντησε ότι «δεν διαθέτει κανένα στοιχείο για κάτι τέτοιο». Η δικαστική αστυνομία κι όχι η αντιτρομοκρατική μονάδα ανέλαβε την έρευνα για «απόπειρα δολοφονιών», διευκρίνισε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Προετοίμαζε την ενέργειά του εδώ κι έναν μήνα

Το πρόσωπο αυτό προετοίμαζε αυτό το σχέδιο εδώ και περίπου «έναν μήνα», επισήμανε κατόπιν ο εισαγγελέας που μίλησε στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM-TV.  Το περιστατικό συνέβη αφότου η Κίνα απηύθυνε πρόσφατα έκκληση στο Παρίσι να εγγυηθεί την ασφάλεια των υπηκόων της, που επανειλημμένως έχουν πέσει θύματα κλοπών ή επιθέσεων στη Γαλλία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ «χαιρέτισε» με ανάρτησή του στο Twitter την «άμεση αντίδραση της @PoliceNationale που συνέλαβε τον οδηγό. Η έρευνα θα καθορίσει τη φύση της πράξης του».

Το όχημα παρέσυρε τους πεζούς την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο. Κατόπιν, μεταδίδει το Europe 1, στάθμευσε το όχημά του και περίμενε τις δυνάμεις ασφαλείας καπνίζοντας μάλιστα ένα τσιγάρο. Στο IGS στεγάζονται πέντε ιδιωτικά σχολεία όπου φοιτούν συνολικά 2.000 μαθητές και σπουδαστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή