Τουλάχιστον 450 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράκ και Ιράν

Τουλάχιστον 450 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράκ και Ιράν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πιο φονικός σεισμός του 2017 «κτύπησε» χθες στα σύνορα Ιράν – Ιρακ. 

Τουλάχιστον 450 νεκροί και περισσότεροι από 7.000 είναι οι τραυματίες από τα 7,3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 31 χιλιομέτρων από την πόλη Χαλάμπτζα του Ιράκ και είχε εστιακό βάθος 23,3 χιλιόμετρα. Τα μέσα ενημέρωσης στο Ιράν μετέδωσαν φωτογραφίες από κατοίκους που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στη διάρκεια της νύχτας στη δυτική επαρχία του Ιράν Κερμανσας.

Μέλη σωστικών συνεργείων συνέχισαν αδιάκοπα τις εργασίες τους για την εύρεση επιζώντων όλο το βράδυ. Το έργο των συνεργείων δυσκολεύει και η μετασεισμική ακολουθία, καθώ έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 145 μετασεισμοί.

Τουλάχιστον 450 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράκ και Ιράν-1

Το πρακτορείο ειδήσεων ILNA ανέφερε ότι τουλάχιστον 14 επαρχίες στο Ιράν επλήγησαν από τον σεισμό και ότι τον κύριο σεισμό διαδέχτηκαν περίπου 50 μετασεισμοί, ενώ αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία στις επαρχίες Κερμανσάς και Ιλάμ θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών επιβεβαίωσαν ότι οι περισσότεροι τραυματίες βρίσκονται στο Νταρμπαντιχάν, σε απόσταση 75 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Σουλεϊμανίγια, στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή